Atlétika
Nagy Marcell

Tenisz: Gálfi Dalma bejutott a negyeddöntőbe, Jani Réka búcsúzott Spanyolországban

Publikálva: 2021.10.28 Frissítve: 2021.10.28 Tenisz

Egyesületünk kiválóságai közül Gálfi Dalma két játszmában nyert, míg Jani Réka ugyanilyen arányban kikapott a legjobb 16 között a katalóniai Les Franqueses del Vallésben.

Az MTK Budapest játékosai közül csütörtökön Gálfi Dalma és Jani Réka is pályára lépett a Barcelona közeli Les Franqueses del Vallés-i, 80 ezer dollár összdíjazású, keménypályás ITF-torna nyolcaddöntőjében.

Elsőként az ötödik helyen kiemelt, Gálfi mérközésére került sor, a világranglista 263. helyén álló, orosz Anasztaszia Tyihonova ellen. Klubunk játékosa rögtön kétszer brékelte riválisát, így nagyon simán 6:1-re hozta az első szettet. Viszont a másodikban hamar elbukta saját adogatójátékát, de a következő gémben azonnal visszavette azt, majd a gyors „ütésváltás" után mindenki hozta a szerváját a továbbiakban, ezzel eljutottak a tie-breakig, mely rendkívül kiélezett csatát hozott. Végül Dalma bírta jobban, és 1 óra 27 perc után lezárta a találkozót. Játékosunkra a világranglista 103., belga Maryna Zanevska vár a negyeddöntőben. 

Gálfi után jöhetett a szintén az egyesületünket képviselő, Jani Réka, akinek viszont nem sikerült a győzelem a spanyol Andrea Lazaro Garciá ellen. A magyar lány nagyon rosszul kezdte a meccset: rögtön kétszer is elvesztette az adogatását, amely sajnos nagyon gyorsan megpecsételte a nyitófelvonás sorsát (6:1). A másodikban ugyan valamivel jobban játszott Réka, de így sem bírt a világranglista 249. helyét elfoglaló, hazai környezetben szereplő ellenfelével. A spanyol 1 óra 15 perc alatt 6:1, 6:3-ra diadalmaskodott, Jani búcsúzott a viadaltól.

Végeredmények:
W80-as ITF-torna, nyolcaddöntő, Les Franqueses del Vallés, Spanyolország:
Gálfi Dalma (5. kiemelt)– Anasztazia Tyihonova (orosz) 6:1, 7:6 (7-5)
Jani Réka (8. kiemelt)–Andrea Lazaro Garcia (spanyol) 1:6, 3:6

(A képek forrása: Szigetváry Zsolt/MTI, Hungarian GP)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!