Tenisz
Gálfi Dalma

Tenisz: Gálfi Dalma főtáblára jutott Indian Wellsben

Publikálva: 2022.03.09 Frissítve: 2022.03.09 Tenisz

Az MTK Budapest teniszezője, Gálfi Dalma két szettben győzte le az olasz Lucia Bronzettit az Indian Wells-i selejtezőben, így a főtáblán folytathatja a tornát.

Az MTK Budapest teniszezője, Gálfi Dalma az Indian Wells-i kemény pályás női torna selejtezőjében az olasz Lucia Bronzetti ellen vívta ki a főtáblára jutást.

A meccsen Dalma elveszítette az első adogatójátékát, de aztán kétszer is sikerült visszabrékelnie – második alkalommal úgy, hogy Bronzetti négy szerváját hárította a 3:2-höz, és jutott 4:1-es előnyhöz. A szettet 6:2-re nyerte Dalma.

A második játszma ismét oda-vissza brékkel indult, ezúttal viszont az olasz tudott hamarabb váltani, és 5:3-as vezetésénél már közel járt az egyenlítéshez. Dalma azonban nem szerette volna a döntő szettet, a saját adogatásait biztosan hozta, a kihívójáét pedig egyszer elvette, így 6:6 után jöhetett a tie break.

A rövidítésben sportolónk maradt koncentráltabb, és 3-2-es hátrányban zsinórban 4 pontot szerzett, majd a harmadik meccslabdáját értékesítette (7-5).

Dalma, így a kicsivel több mint kétórás küzdelem után a főtáblán folytathatja, ahol a belga Alison Van Uytvanck lesz az ellenfele.

Az MTK Budapest másik Indian Wells-i főtáblása, Fucsovics Márton az amerikai Mackenzie McDonalddal kezd.

TENISZ
INDIAN WELLS (KEMÉNY PÁLYA, 8 300 000 dollár)

Selejtező, 2. forduló
Gálfi Dalma–Lucia Bronzetti (olasz) 6:2, 7:6 (7–5)
 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!