Atlétika
Krizsán Xénia

Tenisz: Gálfi Dalma elindult a helyes úton (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2023.02.16 Frissítve: 2023.02.15 Tenisz

Teniszezőnkkel a Magyar Tenisz Szövetség weboldalának munkatársa készített interjút, melyben szóba került az MRI vizsgálatának eredménye, illetve az edzőváltás is.

Ezúttal is meglehetősen egyértelmű volt a választás, mert az addig ebben az esztendőben meccset sem nyerő Gálfi Dalma hirtelen olyannyira megrázta magát, hogy a selejtezőből indulva a legjobb nyolcig jutott egy WTA-tornán. Az itthon az MTK Budapest színeiben versenyző 24 éves balatonfüredi játékos nagyon megindult Linzben, kár, hogy a sikersorozatának sérülés vetett véget, ami miatt fel kellett adnia negyeddöntőjét. Ezért vártuk meg ezzel az interjúval a vizsgálat eredményét.

‒ Mit mutatott ki az MRI? Mikor tudsz újra teniszezni?

‒ Izomnyúlást, tehát nem húzódott meg a jobb combközelítőm, viszont megnyúlt kicsit az izom. Ez nem súlyos sérülés, de oda kell figyelni rá, már elkezdtem teniszezni, kondizni, még azért óvatosan csináljuk a dolgokat, rengeteg gyógytorna és prevenciós feladat vár rám az előttünk álló napokban. A következő versenyem Austinban lesz, 250-es WTA.

‒ Most, hogy a múlt héten beindult a szekér, gondolom, jó lenne mihamarabb visszatérni a pályára, és kihasználni ezt a lendületet, amit a linzi verseny adott. Volt ennek előjele, hogy ott majd át tudsz lendülni az eddigi idei holtponton?

‒ Igazából konkrét előjele nem volt az egésznek. Volt egy nehéz hónap mögöttem, a január, elég nehezen indult ez a 2023-as év, és motivált voltam, hogy próbáljak átlendülni ezen a rossz időszakon. Linzben jött ki a lépés, ott is azért nehezebb meccsel indítottam, viszonylag papírforma-győzelmet kellett hozni, és nyilván rajtam volt a nyomás, ott le tudtam végre győzni saját magamat. Most elsősorban ez volt a legfontosabb, az első lépés, hogy elinduljak a jó úton, és meccsről meccsre épült az önbizalmam, így összeállt mellé a játék és úgy minden.

‒ Önbizalmat mennyit adott a múlt heti sikersorozat? Mert gondolom, aligha tett jót a lelkednek, hogy januárban győzelem nélkül maradtál.

‒ Az önbizalmamnak abszolút jót tett ez a verseny, azért 0–4-es évkezdetről fölhoztam a mérlegemet 4–4-esre egy héten belül, ez elég jó visszajelzés. Illetve nagyon jó meccseket játszottam, előrébb rangsorolt játékost is vertem meg, a világranglistán századik helyezés körüli játékosokat is, úgyhogy adott bőven önbizalmat ez az egész.

‒ Igaz a hír, hogy a kevésbé sikeres évkezdet személycserét hozott a stábodban?

‒ A hír igaz, Bukta Ágival véget ért a közös munkánk, mostantól csak Jancsó Miki és Nagy Zoli irányítja az edzéseimet.

‒ Jelenleg a 85. helyet foglalod el a WTA egyéni rangsorában. Mi a célod erre az évre számszakilag?

‒ Idén a legeslegfontosabb dolog, hogy egészséges tudjak maradni az év nagy részében, és akkor meg tudom tartani a stabil helyem a top100-ban, ez az elsődleges cél. Azért kitűztünk top50-es célt is erre az esztendőre, ha minden összejön és egészséges tudok maradni, akkor van erre jó esély, hogy meg tudom lépni ezt a szintet, de nyilván ennek nagyon sok összetevője van.

Forrás: Magyar Tenisz Szövetség 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!