Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Tenisz: Gálfi Dalma az elődöntőben búcsúzott Portugáliában

Publikálva: 2022.04.09 Frissítve: 2022.04.09 Tenisz

Klubunk kiválósága két játszmában kikapott olasz riválisától.

Az MTK Budapest első számú női játékosa, Gálfi Dalma szombat délután a világranglista 233. helyén álló, olasz Elisabetta Cocciarettóval találkozott a döntőbe jutásért, a portugáliai Oeirasban zajló 80 ezer dollár összdíjazású, salakpályás ITF-tornán. Előzetesen a 97. helyen álló magyar lány számított a mérkőzés esélyesének 21 éves riválisával szemben.

Az első szett elején fej-fej mellett haladtak a felek, majd 3:2-es hátrányban Dalma elveszítette az adogatójátékát, de villámgyorsan visszavette azt a következő játékban (4:3). Ugyanakkor korai volt az öröm, mert játékosunk sajnos nem tudta hozni a saját szerváját, amely ezúttal már végzetesnek bizonyult, az olasz 6:3-mal lezárta a nyitófelvonást. 

A második játszma kezdetén megint Gálfi bukta el először az adogatását, de ezt – az előző szettre jellemző – oda-vissza brékek követték, amelyből most is Cocciaretto került ki előnyben (4:2). Sajnos a továbbiakban már nem volt esélye visszajönni Dalmának, így 1 óra 15 perc után 6:3, 6:3-ra kikapott az elődöntőben.

W80-as ITF-torna, Oeiras (Portugália), elődöntő
Gálfi Dalma (nyolcadik kiemelt)–Elisabetta Cocciaretto (olasz) 3:6, 3:6

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!