Kézilabda
Dakos Noémi

Tenisz: Fucsovics négy szettben nyert, és 32 között az Australian Openen

Publikálva: 2023.01.18 Frissítve: 2023.01.18 Tenisz

Fucsovics Márton bejutott a harmadik fordulóba szerdán az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

Az MTK Budapest világranglista-78. játékosára, Fucsovics Mártonra a 64 között a dél-afrikai Lloyd Harris (186.) várt, aki a nyitókörben legyőzte a 17. kiemelt olasz Lorenzo Musettit (19.). Eddig ötször találkoztak, és Fucsovics háromszor jobbnak bizonyult a 31. helyen is megforduló riválisánál.

A hatodik csata nyitószettje a magyar teniszező tervei szerint alakult, aki élete hatodik Australian Open-főtábláján szerepel. Kétszer is elvette a 193 centis ellenfél félelmetes adogatását, és 38 perc elteltével már játszmaelőnyben volt.

A folytatásban Fucsovics 2:1-nél brékelt ismét, előnyét végigvitte, és 5:3-nál magabiztosan kiszerválta a szettet.  A harmadik felvonásban sima adogatógémek sorjáztak egymás után, mígnem 4:4-nél a magyar Davis Kupa-válogatott vezére elszalasztott két bréklabdát. A 25 esztendős Harris azonban hatékonyabbnak bizonyult, és 4:5-nél kihasználta első bréklabdáját a játszmában, ami egyben szettlabda volt.

Jöhetett a negyedik szett, melyben 1:2-nél az MTK játékosa hat (!) bréklabdát hárított, majd 4:4-nél elvette Harris adogatását, aztán könnyedén kiszerválta a 3 óra 6 perces mérkőzést.

Fucsovics – aki eddigi legjobb melbourne-i eredményeként kétszer is nyolcaddöntőt játszott Roger Federerrel – a 32 között a 15. kiemelt Jannik Sinnerrel találkozik. A győzelmi mérlege 2/1 a 21 esztendős olasszal szemben.

AUSTRALIAN OPEN
2. forduló (a 32 közé jutásért):

Fucsovics Márton–Lloyd Harris (dél-afrikai) 6:2, 6:3, 5:7, 6:4

(Forrás: MTI, Fotó: MTI/EPA/Fazry Ismail)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!