Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Tenisz: Fucsovics Márton sikerrel vette a katari torna első körét

Publikálva: 2022.02.15 Frissítve: 2022.02.15 Tenisz

Klubunk kiválósága, Fucsovics Márton két szettben győzött a dél-afrikai Harris ellen a Dohában zajló ATP-torna első fordulójában.

Az MTK Budapest első számú férfi teniszezője, Fucsovics Márton a nyolcadik kiemelt, dél-afrikai Lloyd Harrisszal találkozott kedden a katari Dohában zajló 250-es besorolású, keménypályás ATP-torna első fordulójában. Harris a 35. helyen áll a világranglistán, Marci közvetlenül utána követi őt a 36. pozícióban. A felek eddig háromszor találkoztak, a dél-afrikai 2-1-re vezeti az egymás elleni mérleget.

Ahogyan az erőviszonyok alapján várható volt, szoros küzdelem jellemezte az első szettet. Mindkét játékos stabilan hozta az adogatójátékát az elején, majd 4:4-ig eljutva Fucsovicsnak két, míg Harrisnak egy bréklabdát kellett hárítania. Ekkor viszont megtört a jég, és Marci brékelt elsőnek, méghozzá a legjobbkor, hiszen azonnal adogathatott a szett megnyeréséért, amelyet 48 perc után magabiztosan abszolvált is (6:4).

Hiába a játszmaelőny, a játék képe nem változott, a magyar és a dél-afrikai teniszező is meggyőzően játszott a saját szervája mögött a második felvonás kezdetén. Egészen 3:3-ig nem adódott bréklehetőség egyik oldalon sem. Ezt követően Harris adogatójátékában 0:40-ig is eljutott Marci, és a három sanszból végül az utolsót kihasználta. Azonban nem tartott sokáig az öröm, a dél-afrikai a is brékelni tudott a következő játékban, 4:4 után pedig már egyik fél sem veszítette el a szerváját, így következhetett a tie-break. A hosszabbításban 4–4-ig fej-fej mellett haladtak a felek, azután viszont már csak Fucsovics nyert pontot, így két szettben húzta be a mérkőzést, és készülhet a dél-koreai Kvon ellen vívandó nyolcaddöntőre.

 

ATP 250, Doha (Katar), első forduló:
Fucsovics Márton–Lloyd Harris (nyolcadik kiemelt, dél-afrikai) 6:4, 7:6 (7–4)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!