Kézilabda
Andróczki Flóra

Tenisz: Fucsovics Márton óriásit játszva egyenlített a Davis-kupában (GALÉRIA)

Publikálva: 2024.02.02 Frissítve: 2024.02.02 Tenisz

Marozsán Fábian elveszített mérkőzése után teniszezőnk 1-1-re módosította az állást a németek ellen.

A tatabányai Multifunkciós Sportcsarnok pénteki Davis-kupa programja ‒ a hivatalos megnyitót követően ‒ Marozsán Fábián és Dominik Köpfer mérkőzésével indult. Telt ház és remek hangulat mellett kezdhettek neki a felek a mérkőzésnek, amit két szettben ‒ 6:2, 7:6 ‒ elveszített Fábián, így a magyar válogatott sajnos 1-0-s hátrányba került Németországgal szemben.

A nap második összecsapásán pedig klubunk kiválósága, Fucsovics Márton küzdhetett meg Jan-Lennard Struffal. A világranglistán 82. magyar játékos és a 24. helyen álló német teniszező 2014-ben és 2019-ben játszott már egymás ellen, melyek közül a legutóbbit Marci, az előtte lévőt pedig Struff nyerte.

A találkozó sportolónk adogatásával kezdődött, akit a helyi műsorközlő a magyar csapat legendájaként mutatott be. A mérkőzésen fej-fej mellett haladtak a felek, mindenki hozta a maga adogatását. Az első bravúr viszont Marcitól érkezett, aki 4:3 után elvette ellenfele szerváját, ezzel pedig 5:3-as lépéselőnybe került. A németnek nem is volt válasza erre, 6:3-ra behúztuk az első szettet.

A második felvonásban is mindent pontért meg kellett izzadni, nagyon izgalmas és látványos meccset játszottak egymással a felek. Ugyan mindkét teniszező nagyon közel volt ahhoz, hogy előnybe kerüljön, ám egyiküknek sem sikerült, 5:5-nél továbbra is egyenlő volt az állás. A csarnok ezután robbant fel, ugyanis Marci elvette Struff adogatását, ezzel pedig 6:5-re vezetett, és a következő játékban a mérkőzés megnyeréséért adogathatott. Marci elképesztően teniszezett, így megérdemelten nyerte ezt a szettet 7:5-re, ezzel pedig 1-1-re módosította összetettben az állást Németország ellen.

A magyar csapat ‒ melynek Fucsovics Márton mellett két másik kék-fehér versenyzője is van Piros Zsombor és a Füle Mátyás személyében ‒ a szombati napon tovább harcol a Világdöntőért a németek ellen. A Davis-kupa második versenynapja 13:00 órakor kezdődik a páros mérkőzéssel, melyen a mieink közül Marozsán Fábián és Valkusz Máté, a túloldalon pedig Kevin Krawietz és Tim Putz ragad ütőt.

Magyarország‒Németország 1-1

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!