Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Tenisz: Fucsovics Márton helytállt, de végül kikapott Novak Djokovicstól Párizsban

Publikálva: 2021.11.03 Frissítve: 2021.11.03 Tenisz

Klubunk kiválósága háromjátszmás, nagy csatára késztette a szerb világelsőt.

Az MTK Budapest első számú férfi teniszője, Fucsovics Márton a Fabio Fognini elleni első fordulós győzelme után a másodikban a szerb világelsővel, Novak Djokoviccsal csapot össze a Páriszban zajló fedettpályás, ezres ATP-tornán. A meccs előtt az egymás elleni mérleg 3-0 volt Djokovics javára, legutóbb az idei wimbledoni negyedöntőben találkoztak. 

Marci nem kezdett jól, rögtön az első adogatójátékát elbukta az esélyesebb szerbbel szemben. Ezt követően Djokovics magabiztosan hozta a szerváit, míg 4:1-nél Fucsovicsnak ismételten bréklabdát kellett hárítania, amelyet ezúttal jól megoldott. Azonban a következő alkalommal 5:2-nél ez már nem sikerült, így ez az első játszmába is került a magyar fiúnak (6:2).

A második szettben sokkal stabilabban játszott Marci. Bár ez játszma is nehezen indult, az első szervagémjét csak nyögvenyelősen nyerte meg (1:1), viszont a következő játékban már a világelső is szenvedett, mi több klubunk játékosa elvette riválisa adogátását (2:1). A szett további részében Marci kiválóan szervált, esélyt sem hagyott Djokovicsnak, hogy visszajöjjön, és 6:4-el lezárta a második etapot.

Annak fényében jöhetett a döntő játszma, hogy Fucsovics játékról játékra egyre jobban ütötte a labdát, pláne az első szett alacsonyabb színvonalú teniszéhez képest.

Mindketten jól indították a harmadik felvonást, majd 2:1-nél Djokovics parádés játékkal rukkolt elő, és semmire vette el Marci adogatójátékát. Azonban ő korántsem adta meg magát, felvette a versenyt a 20-szoros Grand Slam-győztessel – a következő gémben azonnal visszavette azt. Ám a brékek sora sajnos nem állt meg itt: a magyar játékos adogatásánál (3:2) a szerb a negyedik lehetőségét végül kihasználta fogadóként. Ezt követően viszont Djokovics már nem adott esélyt, és 2 óra 1 perc után 6:3-mal befejezte a találkozót. Fucsovicsnak ezzel együtt sincs szégyenkezni valója, remekül helytállt Párizsban.

ATP 1000-es torna, második forduló, Párizs (fedettpályás):
Fucsovics Márton–Novak Djokovics (első kiemelt, szerb) 2:6, 6:4, 3:6

(A kiemelt képek forrása: AFP)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!