Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Tenisz: Fucsovics Márton és Piros Zsombor játéka továbbra is kérdéses (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2022.04.28 Frissítve: 2022.04.28 Tenisz

Klubunk sportolói kisebb sérüléssel küzdenek, így szereplésük a következő tornán egyelőre bizonytalan.

Fucsovics Marci, aki nemcsak klubunk kiválósága, de jelenleg hazánk elsőszámú férfi teniszezője is, apró sérüléssel bajlódik. A sportoló ugyan még a barcelonai tornán szerepelt, de már akkor is érezte a fájdalmakat, így a héten zajló müncheni versenyt ki is hagyta, sőt a későbbi megméretés is bizonytalan egyelőre, ami a következő héten, a 7,5 millió euró összdíjazású salakpályás madridi tenisztorna lenne. A végső döntést péntekig kell meghoznia versenyzőnek és stábjának.

Marci az MTI-nek a következőképp beszélt sérülésével kapcsolatban.

‒ Pár edzést ki is kellett hagynom, de napról napra jobban érzem magam. Hét végén már kezdődne a madridi torna, ott elvileg a selejtezőben vagyok, de még mindig nem tudom, hogy elmegyek-e. Remélem, hogy tudok játszani, de az is lehet, hogy csak az azt követő héten, Rómában térek vissza.

Emellett teniszezőnk az idei teljesítményét is értékelte:

‒ A legutóbbiak fontos meccsek voltak, ha azokat megnyertem volna – két-három összecsapásról beszélek –, akkor azt mondanám, hogy jó évem van. De nincs még vége, a szezon felénél járunk, remélem, hogy a Grand Slam-versenyeken fogok villantani.

Fucsovics Márton mellett Piros Zsombor is sérüléssel küzd, Ifjú titánunk a horvátországi Challenger-torna döntőjében feladni kényszerült a finálét, és a héten sem indult megméretésen. Zsombi hátsérülése nem olyan ütemben gyógyul, ahogyan azt várták, így továbbra sem tudni, mikor játszhat újra. Erről ő maga nyilatkozott az MTI-nek.

‒ Veszélyben van az indulásom a jövő heti Challenger-tornán. Nyolcvan százalék, hogy nem tudok részt venni rajta, ahhoz valami csoda kellene. Inkább pihentetem, és edzünk, készülünk a Roland Garrosig, mert az lesz számomra a fő attrakció.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!