Atlétika
Nemes Rita

Tenisz: Fucsovics Márton és Gálfi Dalma is kiesett az első fordulóban Indian Wellsben

Publikálva: 2022.03.11 Frissítve: 2022.03.11 Tenisz

Klubunk első számú férfi és női teniszezője egyaránt vereséget szenvedett – két játszmában – az Egyesült Államokban.

A világranglistán 48. Fucsovics Márton a hazai közönség előtt szereplő Mackenzie McDonalddel (59.) csapott össze az Indian Wells-i, 1000-es ATP-torna első fordulójában. A felek pályafutásuk során másodszor találkoztak egymással, legutóbb még 2014-ben, az amerikai Aptosban rendezett Challenger-versenyen mérkőztek meg, akkor az MTK Budapest teniszezője bizonyult jobbnak.

A 26 éves rivális az elmúlt két alkalommal túljutott az első fordulón Indian Wellsben, a négy esztendővel idősebb Fucsovicsnak eddigi négy fellépésén csak 2018-ban sikerült meccset nyernie.

A Sydneyben 3-2-re elvesztett Davis Kupa-selejtezőről Kaliforniába érkezett Fucsovicsnak a nyitójátszmában egyetlen bréklabdát sem kellett hárítania, miközben az amerikai időnként szenvedett az adogatásaival. Fucsovics 6:5-nél fogadóként elszalasztott két szettlabdát, aztán a rövidítésben óriási csata zajlott a viharos szélben: a magyarnak öt, az amerikainak négy játszmalabdája volt – a sorsdöntő, 24. labdamenet viszont McDonaldé lett (13-11), aki így 1 óra 15 perc után szettelőnybe került.

Fucsovics a folytatásban is sokat bosszankodott a szeles körülmények miatt, mígnem 3:3-nál végre összejött neki a brék, csakhogy 5:4-nél nem tudta kiszerválni a szettet. A kaliforniai születésű McDonald viszont ismét erőre kapott, elvette Marci adogatását, és 2 óra 22 perc után befejezte a meccset.

Marcival egy időben lépett pályára Indian Wellsben klubtársa, a szintén MTK-s, selejtezőből feljutott Gálfi Dalma (105.) is, aki csütörtökön Alison Van Uytvanckkal (58.) találkozott, pályafutása során először. A belga ellenfél 2018-ban és 2019-ben is megnyerte a budapesti fedettpályás WTA-versenyt, Indian Wellsben viszont csak a második forduló volt az eddigi legjobbja.

Az összecsapáson a 27 éves van Uytvanck 1:1 után 4:1-re elhúzott, ám Gálfi remek alapvonalütésekkel csakhamar utolérte őt, majd 4:5-nél ásszal hárított egy brék- és szettlabdát. A játszmát lezáró rövidítésben Dalma 2-1 után már csak egyetlen labdamenetet nyert, így 57 perc elteltével szetthátrányban találta magát.

A folytatásban a belga 3:1-re meglépett, ám 5:2-nél nem tudta kiszerválni a mérkőzést, mert Dalma  visszabrékelt. A következő lehetőséggel azonban már élt Van Uytvanck, és 1 óra 44 perc után lezárta a meccset. Ezzel mindkét magyar teniszező búcsúzott a nyitókörben Indian Wellsben.

Eredmények:
Indian Wells, férfiak, 8,5 millió dollár (2,7 milliárd forint) összdíjazás:
1. forduló (a 64 közé jutásért):
MacKenzie McDonald (amerikai)–Fucsovics Márton 7:6 (13-11), 7:5 
Indian Wells, nők, 8,3 millió dollár (2,6 milliárd forint) összdíjazás:
1. forduló (a 64 közé jutásért):
Alison Van Uytvanck (belga)–Gálfi Dalma 7:6 (7-3), 6:4

(Forrás: MTI)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!