Atlétika
Jankovics Dániel

Tenisz: Fucsovics Márton a második fordulóban is győzött Wimbledonban

Publikálva: 2021.06.30 Frissítve: 2021.06.30 Tenisz

Klubunk kiválóságának két játszma is elengedőnek bizonyult, miután cseh ellenfele feladta a mérkőzést.

Az MTK Budapest első számú férfi teniszezője, Fucsovics Márton a világranglista 72. helyén álló cseh Jiří Veselý-vel találkozott a wimbledoni Grand Slam-torna második fordulójában. Marci remekül játszott az első szettben, magabiztosan adogatott, és a játszma közepén egy alkalommal elvette ellenfele szerváját, így 42 perc után 6:3-ra a magyar játékosnál volt az előny. A második felvonásban Fucsovics kiválóan kezdett, azonnal brékelte ellenfelét, a korán megszerzett fórt pedig végig vitte egészen 5:4-ig, amikor is a 2-0-s vezetésért szerválhatott, de a gém közben a cseh riválisa mindössze 1 óra 38 perc után hátsérülésre hivatkozva feladta a mérkőzést, így Marci idő előtt gyűjötte be a győzelmet, és jutott be a legjobb 32 közé.

– Magabiztosan mentem pályára, tudtam, hogy esélyes vagyok, csak nem szabad bénáznom – nyilatkozta az MTI-nek Fucsovics a találkozó után.

Kiemelte, nem szeret balkezes játékossal játszani, mert „fordítva kell gondolkodni”, de szerencsére sikerült megoldania a feladatot. Megjegyezte, sajnálta a derekát meghúzó Veselyt, mert gyerekkoruk óta „labdázgatnak” együtt.

– Wimbledon eddig nem igazán sült nekem, nem is értem miért, pedig szeretek füvön játszani. Úgy érzem, most elkaptam a fonalat, nyerni akarok a következő meccsemen is – tekintett előre a harmadik fordulóra a magyar játékos.

Fucsovics a 32 között a kilencedik helyen kiemelt argentin Diego Schwartzmannal vagy a hazai közönség előtt szereplő Liam Broadyval (143.) találkozik. A magyar játékos párosban és vegyes párosban is játszik a füves pályás Grand Slam-tornán: előbbiben az olasz Stefano Travaglia oldalán a Radu Albot, Nikoloz Baszilasvili moldovai, georgiai kettőssel csap össze, míg utóbbiban – Babos Tímea partnereként – az indiai Sania Mirza és Rohan Bopanna ellen kezd.

Fucsovics Márton–Jiří Veselý (cseh) 6:3, 5:4-nél a cseh sérülés miatt feladta

(Borítókép forrása: AFP)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!