Atlétika
Jankovics Dániel

Tenisz: Fucsovics Márton magabiztos teljesítménnyel jutott tovább a Roland Garroson

Publikálva: 2021.05.30 Frissítve: 2021.05.30 Tenisz

Elkezdődtek a 2021-es Roland Garros főtáblás küzdelmei. Klubunk teniszezője, Fucsovics Márton az első fordulóban a francia Gilles Simont verte 6:4, 6:1, 7:6 (7:5) arányban.

Magyarország első számú férfi teniszezője, Fucsovics Márton is pályára lépett Párizsban, a világranglista 69. helyén álló franciát, Gilles Simont verte három szettben, 6:4, 6:1, 7:6 (7:5)-re.

Kiválóan kezdte az MTK Budapest játékosa a mérkőzést: remekül fogadott, ennek köszönhetően hamar 4:0-ás előnybe került. Simon játéka azonban valamelyest javult, neki is sikerült kétszer brékelni, a kettő között viszont Fucsovics sem tétlenkedett: ő is elvette a francia adogatását. 5:4-nél a magyar kiválóság szerválhatott a szettért, ami nem okozott gondot neki: rögtön az első szettlabdáját kihasználta, így kevesebb, mint egy óra alatt 6:4-re behúzta az első játszmát.

A második játszma hasonlóan jól kezdődött: Fucsovics kis túlzással lemásolta a meccs elejét, két fogadógémet is megnyert, így ismét 4:0-ra húzott el. Az adogatásai viszont egyértelműen feljavultak az első játszmához képest, Simon bréklabdáig sem tudott eljutni ebben az időszakban – a magyar játékos végül egy harmadik brékkel 6:1-re, ezt a szettet is megnyerte.

Rögtön a harmadik játszma elején nagyot kellett Marcinak küzdenie, hogy ne Simon-brékkel induljon a sztori, ám végül két fogadóelőnyt hárítva hozta az első gémet. A folytatásban a francia kétszer, míg Fucsovics egyszer veszítette el a saját adogatójátékát, amikor 5:3-nál az MTK játékosa a mérkőzésért adogatott, a meccslabdáját viszont nem sikerült kihasználnia, így ismét sikerült visszakapaszkodnia Simonnak. A szett végül rövidítésbe torkollott, amiben Marci volt a biztosabb kezű: 7:5-re nyerte a tie-breaket, így 3 óra 14 perc játék után lépett a következő fordulóba.

A magyar teniszező a tavalyi negyeddöntős eredményéhez méltó játékot mutatott be, és jó formában várhatja a második kört, ahol a világranglista 29. helyén álló olasz teniszezővel, Fabio Fogninivel csap össze.

Roland Garros, 1. forduló

Végeredmény:
Fucsovics Márton–Gilles Simon (francia) 6:4, 6:1, 7:6 (7:5)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!