Atlétika
Nagy Marcell

Tenisz: Fucsovics kikapott Genfben, Babos négy közé jutott Belgrádban

Publikálva: 2021.05.19 Frissítve: 2021.05.19 Tenisz

Marci a tizenhat között búcsúzott, Timi – párosban – a négy közé jutott.

Az MTK Budapest teniszezője, Fucsovics Márton két szettben kapott ki a svájci Dominic Strickertől, ezzel a legjobb tizenhat között búcsúzott a genfi ATP-tornán. Vele párhuzamosan, Babos Tímea is pályára lépett Vera Zvonareva oldalán, ők viszont simán hozták a meccsüket Belgrádban, ezzel kvalifikálva magukat a legjobb négy páros közé.

Klubunk teniszezője, Fucsovics Márton bő másfél óra játék után két szettben kapott ki a világranglista 419. helyén álló svájcitól, az első alkalommal ATP-főtáblás Dominic Strickertől. A genfi torna nyolcaddöntőjében Marciék találkozóját az esőszünet többször is félbeszakította, amelynek első játékában a magyar játékos előtt két esély is nyílt ellenfele szervájának elvételére, Stricker azonban végül fordított, hozta az adogatójátékát.

Ebből láthatóan erőt merített Stricker, semmire vette el Marci szerváját, teniszezőnk azonban az ötödik játékban vissza tudott brékelni. Amikor már mindenki készült a tie-breakre, Strickernek sikerült meglepnie Fucsovicsot, és remek fogadójáték végén 7:5-re megnyerte az első szettet.

A második szettben három brék után, 2:1-es Fucsovics vezetésnél jött el a második zápor, a játék szüneteltetése pedig Strickernek segíthetett, aki ezután adogatást már nem veszített, kétszer viszont elvette azt a magyar játékostól, így a második játszmát (6:4), azzal együtt pedig a mérkőzést is behúzta.

Fucsovics mérkőzésével párhuzamosan az első számú női teniszezőnk, Babos Tímea is salakra lépett Belgrádban.

Párostársával, Vera Zvonarjovával két szettben múlták felül a Natela Dzalamidze, Irina Hromacseva alkotta duót. Az első szettet simán, 6:1-re nyerték, majd a második játszmában tartott esőszünet sem zavarta meg őket, hogy 6:4-gyel befejezzék a mérkőzést, ezzel bejutva a belgrádi torna elődöntőjébe.

Fucsovics Márton–Dominic Stricker (svájci) 5:7, 4:6
Babos Tímea, Vera Zvonarjova (orosz) – Natela Dzalamidze (orosz), Irina Hromacseva (orosz) 6:1, 6:4

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!