Atlétika
Krizsán Xénia

Tenisz: Fucsovics győzött Genfben, Babos és Jani Belgrádban nyert

Publikálva: 2021.05.18 Frissítve: 2021.05.18 Tenisz

Egyesületünk legjobb teniszezői közül hárman is pályára léptek kedden.

Az MTK Budapest játékosai közül hárman is pályára léptek a keddi napon. Fucsovics Márton egyesben Genfben, Babos Tímea az orosz Vera Zvonarevával az oldalán párosban Belgrádban, míg Jani Réka szintén a szerb fővárosban egyesben próbált szerencsét.

Először Fucsovics kezdte a szereplést a svájci tornán, a hazai pályán játszó, Henri Laaksonen ellen. Marci nem nyitotta jól a találkozót, hiszen az első gémben elbukta a szerváját, ám azonnal visszavette a bréket a selejtezőből felkerülő riválisától. A játékosok az első játszmában összesen öt alkalommal vették el egymás adogatójátékát, de szerencsére egyesületünk kiválósága koncentrált jobban a szett végén, így 7-5-re behúzta azt. A második játszma hasonlóan kiegyenlítetten alakult, azonban a sorsdöntő brék végül itt is a magyar versenyző mellett döntött, így 110 perc alatt 7:5, 7:5-re megnyerte a találkozót a legjobb 32 között.

A legmagasabban rangsorolt magyar férfi teniszező után a legjobb hazai női játékos, Babos Tímea is győzelmet aratott. Timi a koronavírus-fertőzés miatti kényszerleállás után most először játszott újra párost, versenykörülmények között. A belgrádi torna első fordulójában a Zvonarevával közös duójuk 53 perc alatt, nagyon simán 6:2, 6:2-re verte a Bucsa-Peterson kettőst. 

A keddi belgrádi játéknapon, a selejtezőből bravúros teljesítménnyel főtáblára kerülő Jani Réka is kiváló produkcióval rukkolt elő egyéniben. A világranglista 94. helyén álló Tereza Martincovával szemben magabiztosan 6:2-re diadalmaskodott az első játszmában, viszont a 29 éves magyar lány a másodikra teljesen szétesett, így az 6:0-ra az ellenfeléé lett. Ám a döntő szakaszra Réka újra feljebb kapcsolta a sebességet és játéka színvonalát, ennek köszönhetően pedig összesen négyszer elvette Martincova szerváját a döntő játszmában. A hosszas brékcsaták után végül 53 perc alatt 7-5-re Jani húzta be a harmadik játszmát is, és jutott tovább Szerbiában a legjobb 16 közé.

Fucsovics Márton a következő körben szerdán – a Marin Čilićet hatalmas meglepetésre legyőző – szabadkártyás, svájci Dominic Stricker ellen lép pályára. Babos Tímeáék párosa a Dzalamidze-Kromacseva orosz kettőssel találkozik a legjobb nyolc között. Jani Réka pedig az orosz Anna Kalinszkaja ellen folytathatja a menetelését a nyolcaddöntőben.

Fucsovics Márton–Henri Laaksonen (svájci) 7:5, 7:5
Babos Tímea, Vera Zvonareva (orosz)–Cristina Bucsa, Rebecca Peterson (spanyol, svéd) 6:2, 6:2 
Jani Réka Luca–Tereza Martincova (cseh) 6:2, 0:6, 7:5

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!