Vívás – kard
Szatmári András

Tenisz: Fucsovics, Gálfi és Jani is nyert

Publikálva: 2021.08.25 Frissítve: 2021.08.25 Tenisz

Az MTK Budapest teniszezői közül hárman, Fucsovics Márton, Gálfi Dalma és Jani Réka is pályára lépett kedd este.

Klubunk teniszezői közül kedd este Jani Réka kezdte leghamarabb a szereplést, magyar idő szerint fél tíz után a US Open selejtezőjének negyeddöntőjében lépett pályára Leonie Kung ellen. A fiatal svájci, Réka előtt áll a világranglistán, ettől függetlenül az MTK versenyzője játszott jobban, és bár kettős hibából háromszor annyit ütött mint Kung, a többi statisztikai mutatóban felülmúlta, így sima első (6:1) és szorosabb második (7:5) szett után várhatja az elődöntőt, ahol a japán Yuki Naito lesz az ellenfele.

Réka után időrendben Fucsovics Márton következett, aki a winston-salemi férfi, keménypályás tenisztornán kezdte meg szereplését a legjobb 32 között, Yosuke Watanuki ellen. Az MTK kiválósága – hasonlóan Rékához – két szettben jutott tovább a következő körbe: az első játszmában oda-vissza brékelés után jutottak el a hosszabbítás kapujába, ekkor viszont Marci, hosszú gém végén másodjára is el tudta venni ellenfele adogatójátékát, amivel behúzta az első szettet (7:5). A másodikban már nem adott esélyt japán ellenfelének a magyar játékos, magabiztosan teniszezve bő másfél óra alatt fejezte be a meccset, és készülhet a spanyol Carlos Alcaraz ellen.

Az éjszaka utolsó MTK-s teniszezője a Rékához hasonlóan a US Open selejtezőjében pályára lépő Gálfi Dalma volt, aki háromszettes csatát vívott Louisa Chiricoval. Nem kezdte jól az összecsapást a magyar játékos, az első szettet így bő fél óra után el is vitte amerikai ellenfele (3:6), a folytatásban azonban feljavult Dalma játéka, jól adogatott, és két gyors játszmával megfordította a meccset. Az elődöntőben a görög Despina Papamichaillal nézhet farkasszemet.

 

US Open selejtező, negyeddöntők:

Jani Réka – Leonie Kung (svájci) 6:1, 7:5
Gálfi Dalma – Louisa Chirico (amerikai) 3:6, 6:1, 6:2

ATP 250 Winston-Salem, a legjobb 32 között:

Fucsovics Márton – Yosuke Watanuki (japán) 7:5, 6:1

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!