Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Tenisz: Fucsovics feladta, Piros kikapott, Babos győzött kedden

Publikálva: 2022.06.14 Frissítve: 2022.06.14 Tenisz

Klubunk teniszezői közül Fucsovics Márton Halléban adta fel a meccsét sérülés miatt, míg Piros Zsombor Blois-ban kapott ki az első körben. Egyedül Babos Tímea ünnepelhetett, aki Valerija Szavinyih oldalán nyert a madridi ITF-torna nyolcaddöntőjében.

Az MTK Budapest teniszezői közül hárman léptek pályára kedden. A szereplést délelőtt Piros Zsombor kezdte meg, aki a franciaországi Blois-ban zajló Challenger-torna első körében mérethette meg magát a nála a világranglistán kereken 160 hellyel hátrébb álló Alex Rybakov ellen. Bár Piros volt az esélyes, a győzelem nem jött össze számára: az amerikai versenyző rögtön az első fogadógémét megnyerte, majd egy szettközepi brékcsere után behúzta az első játszmát. A másodikban mindkét félnek volt lehetősége, hogy elvegye a másik adogatását, a bréklabdák azonban kihasználatlanul maradtak, egy kivétellel. Rybakov 5:5 után örülhetett fogadóként, majd a meccset könnyedén kiszerválta.

Zsombit Babos Tímea követte, aki párosban lépett fel a madridi ITF-tornán Valerija Szavinyih oldalán. Két gyors brék segítségével könnyedén elléptek 5:1-re, amikor az ellenfeleik is hoztak egy fogadógémet, a szettbe visszajönni viszont már nem tudtak. A japán, ausztrál kettős játéka feljavult a második játszmában, kétszer is elvették Timiék szerváját, míg a sajátjukat megvédték, így következhetett a döntő szett, amit a magyar, orosz duó végig vezetve nyert meg, így készülhet a negyeddöntőre.

A néhány nappal korábban Stuttgartban fűre álló, és ott a Kyrgios elleni negyeddöntőt a hátsérülése miatt feladó Fucsovics Márton a hallei tornán kezdte meg a szereplését kedden Roberto Bautista-Agut ellen. A kora esti összecsapás nem a magyar játékos tervei szerint kezdődött: a spanyol teniszező 5:0-s előnybe került az első szettben. Bár Marci a következő két gémet megnyerte, a játszmát már nem tudta megmenteni. A sérülten teljesítő Fucsovics a második szettben is hamar hátrányba került, majd 0:3-nál feladta a mérkőzést.

ATP 500 Halle (füves), Németország, első kör:
Fucsovics Márton–Roberto Bautista-Agut (spanyol) 2:6, 0:3-nál Fucsovics feladta

Challenger-torna, Blois (salakos), Franciaország, első kör:
Piros Zsombor–Alex Rybakov (amerikai) 3:6, 5:7

W60-as ITF-torna, Madrid (kemény), Spanyolország, nyolcaddöntő:
Babos Tímea,Valerija Szavinyih (orosz)–Ajukava Mana (japán), Alana Parnaby (ausztrál) 6:3, 2:6, 10–5

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!