Atlétika
Szabó Beatrix

Tenisz: Fucsovics és Jani kikapott, Piros nyert

Publikálva: 2022.04.22 Frissítve: 2022.04.22 Tenisz

Klubunk három teniszezője lépett pályára pénteken: Fucsovics Márton fordulatos meccsen kapott ki Barcelonában, Jani Réka is búcsúzott Svájcban, Piros Zsombor viszont továbbjutott Splitben.

A Horvátországban és a Spanyolországban fellépő teniszezőkhöz sem volt kegyes az időjárás tegnap: Piros Zsombor spliti mérkőzése a második szettben félbeszakadt, a hosszú közjáték azonban nem zavarta meg fiatal játékosunkat, a mai folytatás során is magabiztosan teljesített, végül 6:3, 6:4-re nyert a Challenger-tornán a bosnyák Basics ellen, és bejutott az esemény negyeddöntőjébe.

Fucsovics Márton szintén megérezte az eső hatását, hiszen a Cameron Norrie elleni nyolcaddöntőjét csütörtökről át kellett tenni péntek délutánra. A meccs esélyesének a világranglista 10. helyén álló brit teniszező számított, ettől függetlenül szoros, fordulatos meccs kerekedett a párharcból. Az első szettben 4:4-ig viszonylag magabiztosan hozták az adogatásaikat a felek, a következő játékban viszont Marci brékelni tudott, így a játszma megnyeréséért szerválhatott. Őrült gém következett, Norrie hétszer jutott fogadóelőnyhöz, Marci pedig nyolcszor játszmalabdához, végül mégis a britnek sikerült visszajönnie a szettbe, a lendületét kihasználva pedig a következő két játékot megnyerve 1–0-s előnyre tett szert. A második szettben egy-egy brék került mindkét játékos neve mellé, így rövidítésbe torkollott a játszma; a végén Marci örülhetett, 11–9-re nyert. A döntő szett sajnos ismét nem a magyarok szája íze szerint alakult: fogadóelőnyig egyedül Norrie jutott 4:4-nél, amit ki is használt, és mivel a mérkőzés kiszerválásával nem akadt gondja, így Fucsó számára a nyolcaddöntőben ért véget a barcelonai ATP-torna.

A két említett teniszezőnk mellett Svájcban Jani Réka is megmérette magát, nyerni azonban Marcihoz hasonlóan neki sem sikerült: két szettben kapott ki a hazai pályán játszó Simona Walterttől.

ATP-torna, Barcelona (Spanyolország), salak:
Cameron Norrie (brit)–Fucsovics Márton 7:5, 6:7 (9–11), 6:4

Challenger-torna, Split (Horvátország), salak:
Piros Zsombor–Mirza Basics (6:3, 6:4)

W60-as ITF-torna, Chiasso (Svájc), salak:
Simona Waltert (svájci)–Jani Réka 6:2, 7:6 (7–5)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!