Atlétika
Szabó Beatrix

Tenisz: Eredményesen szerepeltek az MTK Budapest teniszezői a korosztályos ob-n

Publikálva: 2021.08.13 Frissítve: 2021.08.13 Tenisz

Négy arany- és egy ezüstéremmel tértek haza az MTK Budapest ifjú sportolói a pécsi korosztályos országos bajnokságról.

Augusztus 2-12. között rendezték Pécsen a teniszezők korosztályos országos bajnokságát, ahol több kategóriában is az MTK Budapest teniszezői diadalmaskodtak: klubunk tehetségei összesen őt éremmel (négy arany, egy ezüst) fejezték be a versenyt.

Az U18-as lányok mezőnyében az MTK-s Molnár Kitti remek versenyzéssel duplázni tudott, az egyes mellett a párosok versenyében sem talált legyőzőre. Előbbit a harmadik kiemelt játékos szettveszteség nélkül nyerte, a fináléban PVTC-s Bartha Pannát múlta felül 6:2, 6:2-re, társával, Badics Milával (Kiskút TK) ellenfeleiknek esélyt sem adva nyerték a párosok küzdelmeit (6:0, 6:1). A fiúk között Kincses Kristóf jutott egyesben és párosban is a legjobb négy közé.

A legfiatalabbak, tehát az U12-esek között nem született MTK-s érem, szemben az U14-esekkel. A fiúk egyéni versenyét az első kiemelt, Kincses Kolos nyerte, aki az elődöntőig mindössze hét gémet veszített. A legjobb négy között klubtársa, Almádi Attila ellen nyert 6:4, 7:5-re, a döntőben pedig az Open Tenisz Völgy játékosával, a második kiemelt Major Áronnal csapott össze, akit három szettben (6:4, 4:6, 6:1) múlt felül. Az U14-es fiú párosok között is arany került klubunk egyik játékosa nyakába, ott Mező Marcell és Nagy Botond (Alfa TI) párosa diadalmaskodott. A korosztály leány párosainak döntőjében is szerepelt MTK-s játékos, Farkaslaki Hints Flóra, aki Sziklai Eszterrel (Optofit SE) végzett a második helyen a duplázó Bíró Melinda (Gellért SE) és partnere, Szabó Norina (Top Sport) mögött.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!