Atlétika
Vári Péter

Tenisz: Babos Tímea és Jani Réka is párost játszott

Publikálva: 2022.08.04 Frissítve: 2022.08.04 Tenisz

Babos Timiék Lengyelországban, Jani Rékáék Romániában harcoltak meg a továbbjutásért.

Babos Tímea és Valerija Savinykh duója a lengyelországi W100-as ITF-torna negyeddöntőjében a Vivian Heisen és Katarzyna Kawa kettőssel harcolt meg az elődöntőért. Az első szettet az ellenfél párosa kezdte jobban, 4:0-s fórba került, kétszer is elveszítették Timiék az adogatásukat. 5:3-ra tudtak felzárkózni Babosék, ám a szett végére pontot tett ellenfelük, 6:3-ra nyert.

A második felvonásban Timiék duója indította jobban a szettet, 3:1-nél ők örülhettek az előnynek. Ám a kiharcolt fór nem tartott sokáig, először egalizálni tudtak riválisaik, csupán egyetlent játszmát vesztettek el a továbbiakban, így 6:4-re győzni tudtak.

Ezzel Timiék 2-0-s vereséget szenvedtek, nem sikerült bejutniuk az elődöntőbe.

W100 Gridzisk Mazowiecki ITF-torna páros, negyeddöntő

Heisen V.(német)/Kawa K.(lengyel)‒Babos T./Savinykh V.(orosz) 6:3, 6:4

A Jani Réka és Udvardy Panna páros a romániai Iasi város Challenger-tornáján küzdöttek meg a negyeddöntőben a Miriam Bulgaru és Ylona Georgiana Ghioroaie duóval. Kiválóan kezdték a párharcot a mieink, megnyugtató előnyre szert téve, 5:1-re vezettek. Ugyan a mérkőzés kis ideig félbeszakadt az eső miatt, de ez sem zavarta meg Rékáékat, a kényszerpihenő után megnyerték az első szettet.

A második etapban az ellenfelünk elvette az adogatásunkat, majd a sajátját megnyerve 2-0-ra elléptek tőlünk, de Janiék nagyobb erőre kapcsolva előbb kiegyenlítettek, majd 5:3-nál már csak egyetlen szettre voltak a mérkőzés sikerétől. Nem is engedték ki kezükből a meccset Rékáik, és pontot tettek a találkozó sorsára.

2-0-s győzelemmel Jani Réka és Udvardy Panna párosa jutott tovább, ahol a tét már a döntőbe jutás lesz.

Iasi Challenger-torna, páros, negyeddöntő

Bulgaru M.(román)/Ghioroaie Y-G.(román)‒ Jani R.-L./Udvardy P. 2:6, 3:6

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!