Kézilabda
Koronczai Petra

Tenisz: Babos, Gálfi és Piros is győztes napot zárt

Publikálva: 2022.04.07 Frissítve: 2022.04.07 Tenisz

Az MTK Budapest teniszezői közül Babos Tímea – egyesben és párosban – Dél-Afrikában jutott tovább, míg Gálfi Dalma, valamint Piros Zsombor Portugáliában könyvelhetett el sikert.

Az MTK Budapest csütörtökön érdekelt teniszezői közül mindhárman sikerrel vették az akadályukat az aktuális versenyükön, Babos Tímea két győzelmet is elkönyvelhetett.

Timi a dél-afrikai Pretoria városában zajló keménypályás ITF-torna nyolcaddöntőjében előbb egyesben 6:3, 6:0-ra nyert a cseh Laetitia Pulchartova ellen, majd az orosz Valerija Szavinyih oldalán Nagy Adrienn és a japán Ajukava Mana ellen ért el 7:5, 6:1-es sikert. Utóbbi győzelem már az elődöntőt jelentette Timiéknek.

Gálfi Dalma a portugáliai Oeirasban zajló salakpályás ITF-torna nyolcaddöntőjében lépett pályára, és nem akármilyen sorozatot szakított meg. Dalma 6:0, 4:6, 6:4-re győzte le a 16 éves, év elején junior Australian Opent nyert Petra Marcinkót. A horvát tinédzser az ausztráliai diadala óta két törökországi viadalt is megnyert, és tizenhét meccse tartott a veretlenségi szériája.

Piros Zsombor Dalmához hasonlóan Oeirasban küzdött meg a továbbjutásért. Zsombi a kazah Dmitrij Popko ellen az első szettben 5:2-es hátrányból fordított, és nyert 7:5-re, majd a második játszmában magabiztos tenisszel, egyszer brékelve győzött 6:4-re, így a Challenger-torna negyeddöntőjében folytathatja.

W25-ös ITF-torna, keménypálya (Pretoria, Dél-Afrika):
Nyolcaddöntő

Babos Tímea-Laetitia Pulchartova (cseh) 6:3, 6:0
Negyeddöntő, páros
Babos Tímea, Valerija Szavinyih (orosz)-Nagy Adrienn, Ajukava Mana (japán) 7:5, 6:1

W80-as ITF-torna, salakpálya (Oeiras, Portugália):
Nyolcaddöntő
Gálfi Dalma-Petra Marcinko (horvát) 6:0, 4:6, 6:4

Challenger-torna, salakpálya (Oeiras 2, Portugália):
Nyolcaddöntő
Piros Zsombor-Dmitrij Popko (kazah) 7:5, 6:4

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!