Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Tenisz: Babos és Jani továbbjutott, Piros kiesett

Publikálva: 2023.06.14 Frissítve: 2023.06.14 Tenisz

Babos Tímea Franciaországban, míg Jani Réka Csehországban nyerte meg elsőfordulós meccsét, Piros Zsombor viszont vereséget szenvedett a második körben Szlovákiában.

Az MTK Budapest teniszezői közül szerdán hárman is pályára léptek: elsőként Piros Zsombor a pozsonyi Challenger-torna nyolcaddöntőjében. A világranglista 123. helyén álló, negyedik kiemelt magyar játékos a bolgár Dimitar Kuzmanovval (223.) találkozott Szlovákiában. Piros végül – 1 óra 56 percnyi játék után – 6:3, 2:6, 6:4-re, háromjátszmás vereséget szenvedett, és búcsúzott a tornától. 

Zsombor után Babos Tímea (WTA, 207.) – szintén negyedik kiemeltként – következett a franciaországi Biarritzban zajló, W60-as ITF-torna első fordulójában. A hazaiak teniszezője, a selejtezős Nina Radovanovic (496.) volt az ellenfele. Klubunk kiválósága háromszettes csatára kényszerült, amelyből végül ő került ki győztesként: Babos 4:6, 6:0, 6:3-as sikerrel jutott tovább.

Majd Jani Réka (158.) is pályára lépett a csehországi W60-as ITF-viadalon, és 6:4, 7:5-re nyert a nyitókörben, a szlovák Sofia Milatovát (724.) felülmúlva, ezzel pedig második kiemeltként bejutott a legjobb 16 közé Ricanyban.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!