Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Tenisz: a szlovénok legyőzésével abszolút elsőként zárt a női válogatott Antalyában

Publikálva: 2022.04.16 Frissítve: 2022.04.16 Tenisz

Klubunk kiválósága, Jani Réka magabiztosan nyert egyesben, majd Bondár Anna is győzött, így a magyarok a szlovénokat is felülmúlták – zárásként – a Billie Jean King Kupában.

Az MTK Budapest két játékosával, Gálfi Dalmával és Jani Rékával felálló magyar női teniszválogatott a szlovénok ellen zárta a Billie Jean King Kupa euroafrikai zóna I-es csoportjának antalyai tornáját. 

Csoportgyőztesként mindkét együttes továbbjutott már a novemberi rájátszásba, egymás elleni mérkőzésük tulajdonképpen tét nélküli, csak annyi jelentősége van, hogy a verseny utáni BJK Kupa-rangsorban melyik csapat hány pontot kap.

Udvardy Panna szombaton már a stuttgarti WTA-torna selejtezőjében lép pályára, így a magyar együttest ezúttal Jani mellett Bondár Anna és Tóth Amarissa alkotta. Gálfi ezúttal nem kapott szerepet.

Az első mérkőzésen Jani Réka (140.) a 17 éves, még juniorkorú Lara Smejkallal találkozott. A papírformának megfelelően a magyar játékos győzött, és nagyon magabiztos teljesítménnyel 1 óra 3 perc alatt 6:2, 6:2-re verte ellenfelét – ezzel 1-0-ás előnybe kerültek a mieink. Réka így értékelt a szövetség Facebook-oldalán.

A folytatásban Bondár Anna (72.) következett a világranglista 482. helyén álló, 19 éves Ziva Falkner ellen. Ez a találkozó is hasonlóan egyoldalúra sikerült magyar szempontból. A válogatott éljátékosa 1 óra 10 perc alatt 6:4, 6:2-re felülmúlta a szlovén lányt, így a magyar csapat a második meccsét is megnyerte, ezáltal a párharc is eldőlt (2-0). 

A páros mérkőzésen Jani Réka és Tóth Amarissa lett volna érdekelt, azonban a Babos Csaba vezette szakmai stáb úgy döntött, a mieink visszalépnek a meccstől, ugyanis a szlovénok elleni zárópárharcban csak a győztes kiléte volt a kérdés, a siker aránya nem számított a továbbiakra (2-1).

Az év végi rájátszás győztesei – amelyben az idei kvalifikáció kilenc vesztese mellett mindhárom zóna legjobb három helyezettje szerepelhet – jövőre a nagydöntőbe jutásért játszhatnak.

Eredmény, playoff:
Magyarország–Szlovénia 2-1
-------------------------------------
Jani Réka–Lara Smejkal 6:2, 6:2
Bondár Anna–Ziva Falkner 6:4, 6:2
Jani Réka, Tóth Amarissa–Kaja Juvan, Lara Smejkal – a magyar páros visszalépett

A magyarok korábbi eredményei:
Magyarország–Törökország 2-1
Magyarország–Dánia 3-0
Magyarország–Szerbia 2-1
Magyarország–Észtország 3-0

(Forrás: MTI; képek: Magyar Tenisz Szövetség)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!