Kézilabda
Kekezovity Anna

Tenisz: a magyar Davis Kupa-válogatott készen áll a franciák elleni párharcra

Publikálva: 2023.01.27 Frissítve: 2023.01.27 Tenisz

Eddig négy teniszezőt neveztek a franciák a magyarok elleni Davis Kupa-selejtezőre, amelynek Tatabánya ad otthont jövő pénteken és szombaton. Az MTK Budapest részéről Fucsovics Márton és Piros Zsombor is érdekelt lesz az összecsapáson.

Az esemény pénteki sajtótájékoztatóján Nagy Zoltán szövetségi kapitány közölte, hogy a jelenlegi állás szerint Adrian Mannarino, Arthur Rinderknech, Benjamin Bonzi és Nicolas Mahut érkezik hétfőn Magyarországra.

Igaz, hogy az ellenfélnek pillanatnyilag nincs top negyvenes játékosa, de a top kétszázban huszonegy francia található. Ismerjük mindegyiküket, és a mostaniakhoz várhatóan csatlakozik majd még egy fő – mondta az MTI érdeklődésére a szakvezető, aki az Australian Openen nemrég a harmadik fordulóba jutott Fucsovics Mártont, továbbá Marozsán Fábiánt, Piros Zsombort, Valkusz Mátét és Madarász Gergelyt küldheti pályára.

A párharcra a tatabányai 6500 fős Multifunkcionális Sportcsarnokban kerül sor. Ennek kapcsán Sávolt Attila szakmai igazgató elmondta, a késői sorsolás után már nem találtak alkalmas budapesti helyszínt.

– Mivel az éljátékosaink ezt a borítást szeretik a leginkább, a keménypálya mellett döntöttünk. Egyébként ha salakon játszanánk, a franciák a sok rendelkezésre álló ember révén akkor is ki tudnának állítani egy hasonlóan erős csapatot. Emellett húsz millió forinttal olcsóbb így a rendezés, annak pedig a fele lesz a végösszeg, amennyibe 2020-ban, Debrecenben a belgák elleni mobil salakpálya került – tette hozzá.

A világranglistán 78. Fucsovics Márton kifejtette, eredményes évkezdeten van túl hét nyert meccsel, aminek köszönhetően visszakerült a top 80-ba.

– Nagyon szeretek itthon játszani, remélem, sokan eljönnek megnézni bennünket – mondta a magyarok legjobbja a csata előtt, melynek győztese a döntő 16 csapatos csoportkörében folytathatja szereplését szeptemberben.

A franciákkal legutóbb 1994-ben mérkőzött meg a magyar válogatott, amely akkor 4-1-re kikapott. Összességében a két csapat öt összecsapása közül csak egyszer, 1948-ban született magyar győzelem.

(Forrás: MTI; fotó: Derencsényi István/MTSZ)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!