Atlétika
Krizsán Xénia

Tavaly harmadik, idén második, jövőre...

Publikálva: 2016.01.16 Frissítve: 2016.01.15 Sísportok

Miklós Edit második lett a Magyar Sportújságírók Szövetsége hagyományos szavazásán.

Olimpiai hetedik helyezett alpesi sízőnk, a 2014-es esztendő harmadik helyezése után, ezúttal második helyen végzett az „Év sportolója” választáson.

A magyar sísport legeredményesebb alpesi sízője, Miklós Edit is bekerült a legjobb három magyar hölgy közé, a Magyar Sportújságírók Szövetsége hagyományos szavazásán, melynek végeredményét csütörtök este hirdették ki az M4 Sport, Év sportolója gálán, a Nemzeti Színházban. A szakemberek azt a sporttörténelmi sikert értékelték, melyet sízőnk, 2015 januárjában ért el, amikor az alpesi sí világkupa, St. Moritz-i lesiklófutamában dobogóra állhatott.

Miklós Edit az utóbbi napokban Ausztriában versenyzett, és edzett, de úgy döntött, lemondja a pénteki Európa Kupa futamát, hogy jelen lehessen a gálán.

– Nagyon örülök, hogy bekerültem az első háromba. Nem gondoltam volna, hogy ismét ilyen sokan szavaznak rám a sportújságírók közül. Jólesik, hogy olyan sikeres, világbajnok sportolók neve mellett lehet az enyém is, mint például Hosszú Katinka, Kárász Anna vagy éppen Cseh László. Jó érzés az a figyelem, amit az utóbbi időben kapok, és bízom benne, hogy hamarosan ismét pódiumon állhatok a világkupában – mondta Miklós Edit.

Alpesi sízőnk következő világkupaversenye január 23-án és 24-én lesz, az olaszországi Cortina d'Ampezzo-ban.

Szép volt, Edit!

(fotók: skihungary.hu)

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!