Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Tanulságos volt

Publikálva: 2018.12.22 Frissítve: 2018.12.22

A Cziffra Mihály Budapest-bajnokság felnőtt A-csoportjában izgalmas meccset nyertek meg Konta Gyula 17.4 év átlagéletkorú tanítványai.

MTK Budapest–BEAC Bics 52–47 (20–13, 10–10, 8–11, 14–13)

A csapat tagjai: Földi Anna 12, Ozsvárt Kata 9/3, Gróf Júlia 9, Bojtár Boglárka 4, Budai Zsófia 4, Buzinkay Zorka 4, Kelemen Barbara 4, Ryan Júlia 4, Serfőző Viktória 2

A sok betegség, sérülés, egyéb elfoglaltságok miatt összesen kilenc főt sikerült összetrombitálni a meccsre – igaz, nem rossz szerkezettel. Azt gondoltuk, ebben az összeállításban is képesek leszünk felvenni a versenyt.

Védekezésben próbáltunk agresszívak maradni, míg támadásban a játékainkat gyakorolni. Így is kezdődött: úgy tűnt, ellenfelünk nem gondolta volna, hogy ilyen elánnal tudunk kosarazni.

Lassan már kezdjük megszokni, hogy ellenfeleink alapvédekezése ebben a bajnokságban a zóna – most is gyakorolhattunk ellene egész meccsen. Elég hullámzó időszakaink voltak mind a játék, mind a kosárszerzés terén. Kérdés volt, hogy tudunk-e annyi pontot dobni a zóna ellen, mint amennyit ki tudunk védekezni, illetve fordítva is. Akadtak rossz, ütemtelen támadásaink, amikor dobásig sem jutottunk el, de akadtak olyanok is, amikor a tiszta dobóhelyzetet sem tudtuk érvényesíteni.

Már-már elúszni látszott a meccs – négy ponttal is vezetett a BEAC –, de egy gyors, dacos Földi Anna-rohanással átvettük a vezetést, és nem engedtük ki a kezünkből.

Konta Gyula: – Szoknunk kell a sokarcú felnőttbajnokságot. Ha nem is képzett csapattal, de mindenképpen küzdős, hajtós játékosokkal találkoztunk. Előbb-utóbb megtanuljuk, hogy tisztelni kell őket, de ettől még tartani, megijedni nem kell tőlük. Reméljük, a többi fronton is visszaköszön az itt, az így szerzett rutin. Köszönjük ellenfelünknek! Gratulálunk lányainknak!

Tanulságos volt

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!