Tenisz
Piros Zsombor

Taewondo: „Mindig az olimpiai aranyról álmodtam” – Salim Omar (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2024.02.01 Frissítve: 2024.02.01 Taekwondo

Olimpiai ötödik helyezett taekwondósunk, Salim Omar – aki már a párizsi ötkarikás játékokra is megszerezte a kvótát – a Nemzetközi Olimpiai Bizottság honlapjának nyilatkozott a sportról, családjáról és a nyári céljairól.

– Úgy érzem, sok erősségem van a taekwondóban, ami annak köszönhető, hogy nagyon fiatalon vágtam bele. és az apukám, Salim Gergely személyében olimpiai aranyérmes oktatótól tanulhattam már a kezdetektől fogva. Nagyon különleges a kapcsolatunk, mindent tőle tanultam, amit tudok. Megkönnyíti a dolgom, hogy mindig tudja, ha valami nincs rendben, és azt is, hogy mi lehet a megoldás – mondta egyesületünk világ- és Európa-bajnok taekwondósa, a húsz esztendős Salim Omar, akinek fiatal kora ellenére már csak az olimpiai érem hiányzik a gyűjteményéből.

– Mindig is olimpiai bajnok szerettem volna lenni, és az édesapám nyomdokaiba lépni. Az edzőtermünkben a vitrin közepén látható apa olimpiai aranyérme, tehát mindig a szemem előtt van.

Mivel édesapja még Dánia színeiben nyert olimpiai aranyat, így Magyarországnak még nincsen érme az ötkarikás játékokon. Omar azon van, hogy beírja magát a történelemkönyvekbe, és dobogóra állhasson Párizsban.  

– Minden meccset szeretnék megnyerni, de nem akarok túl nagy terhet a vállamra tenni. Tudom, mire vagyok képes, tudom, hogy remek az állóképességem és jó erőben vagyok, tehát bárki ellen lehet esélyem, és a sorozatos terhelésre is készen állok. A tény, hogy történelmet írnék Magyarországnak, még szebbé tenné az esetleges éremszerzést.

Cikkünk az Olympics.com-on megjelenő interjú összefoglalása. Az eredeti, angol nyelvű cikk ITT érhető el.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!