Atlétika
Krizsán Xénia

Taekwondo: három Európa-bajnoki ötödik hely a pénteki termés

Publikálva: 2024.05.10 Frissítve: 2024.05.10 Taekwondo

Patakfalvy Luca, Bailey Kelen és Salim Sharif Gergely is ötödik lett a belgrádi kontinensviadalon.

Salim Omar Gergely csodálatosan indította számunkra a belgrádi Eb-t, hiszen a nap folyamán végig menetelt, aminek az lett az eredménye, hogy harmadik alkalommal is Európa-bajnoki győzelmet ünnepelhetett. Akadt péntekre is kék-fehér szurkolnivaló, hiszen három sportolónk is pástra lépett.

Salim Sharif (58kg) a legjobb tizenhatba kerülésért harcolhatott meg először, amit remekül teljesített. Sharif a ciprusi Charalampos Palourtis ellen nyert 2-0-ra. Patakfalvy Luca (53kg) és Bailey Kelen (87kg) is nyolcaddöntős meccsel kezdték meg az Eb-t, amely során Luca az olasz Sarah Al Halwanit győzte le 2-0-ra, míg Kelen Artsiom Plonist verte 2-1-re, és hasonló sikert aratott Sharif is a holland Aymen Achnine 2-0-s eredménnyel záruló sikerével.

A negyeddöntő sajnos egyik sportolónk számára sem alakult jól, Sharif a tokiói olimpiai aranyéremestők 2-0-ra kikapott, Luca Andrea Bokantól szenvedett 2-1-es vereséget, míg Bailey Kelent a norvég Richard Arde Ordemann győzte le 2-0-ra. Mind a hármuk a negyeddöntőben búcsúztak, ezzel pedig az ötödik helyen végeztek a belgrádi kontinensviadalon.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!