Atlétika
Nagy Marcell

Taekwondo: ez történt a Ramus Open vasárnapján

Publikálva: 2022.03.07 Frissítve: 2022.03.07 Taekwondo

Patakfalvy Csenge és Kelen Bailey szerepelt az utolsó napon.

Patakfalvy Csenge a 62 kilogrammosok között kezdte meg szereplését. A legjobb tizenhat közé kerülésért osztrák ellenféllel nézett farkasszemet. Az első menetben kevés pont született, de így is 2-1-re Csenge vezetett, majd a második felvonásban 6-1-re lépett meg. A döntő ütközetbe már 6-6-os döntetlennel indult neki a két fél. Fél perccel a vége előtt már sportolónk vezetett 9-6-ra, majd ezt az előnyt is növelte, így könnyedén jutott a nyolcaddöntőbe.

Ebben a fordulóban a marokkói Safia Salih ellen harcolhatott. Ezt a meccset is 2-0-ás vezetéssel kezdte Csenge, ugyan ellenfele egalizált, de intésnek és jól kikért videóelemzésnek köszönhetően 3-2-es magyar előnnyel mehettek a felek pihenőre. A második etapban ugyan Salih nemcsak egyenlíteni, de vezetni is tudott, a menet végére ismét Csengénél volt a fór 5-4-es állásnál. Sajnos a végjátékban a marokkói jobban szerepelt, hiszen egalizált, majd két testtalálattal eldöntötte a továbbjutás sorsát.

Legjobb 16 közé jutásért:

Patakfalvy Csenge – Eva Schwentner: 11-6

Nyolcaddöntő:

Patakfalvy Csenge – Safia Salih: 6-10

Bailey Kelen a nyolcaddöntőben szintén marokkói ellenféllel nézett szembe. Soufiane Elasbi intésponttal került egyből előnybe, de sportolónk egy ütésponttal egyenlített az etap végére. Ezután ismét az ellenfél harcolt ki magának előnyt, de a hárompontos hátrányt hat másodperccel a vége előtt Kelen ‒ fejrúgással ‒ ledolgozta. Az utolsó másodpercekben a marokkói még testrúgással pontot szerzett, így ő jutott a negyeddöntőbe.

Nyolcaddöntő:

Bailey Kelen – Soufiane Elasbi: 5-7

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!