Atlétika
Szabó Beatrix

Szezonzárás a sereghajtó ellen

Publikálva: 2020.06.24 Frissítve: 2020.06.24 eSport

Esportolóink idénye a végéhez ért.

A HPCL 11. játéknapján csapatunk a Hun Ultras együttese ellen lépett pályára. A fordulót megelőzően 6 ponttal álltunk a Team Plague mögött, így a hetedik hely megtartása volt a cél. 

MTK Budapest Esport–Hun Ultras 0–1

MTK Budapest Esport: Binder – Kovács D, Fehér, Mihály – Balásfalvi, Nyári, Hrisztov, Jakab – Rácz – Balogh, Majorosi

Csapatunk felforgatott felállásban lépett pályára. Az eddig tartalék szerepben lévő játékosok  is lehetőséget kaptak, illetve a szezont végigjátszó Bíró helyett ezúttal Binder védte kapunkat, aki éveken keresztül első számú hálóőrünk volt. 

A találkozó első lehetősége ellenfelünk előtt adódott. Stemler ért a tizenhatoson belülre, pocsék labdaátvétele után Fehér közbe tudott lépni, és szerelte a támadót. A labda viszont Kozyhoz pattant, aki Kovácshoz passzolt. Kovács Dániel becsúszva blokkolni tudta a labda útját. 

Első helyzetünkre 25 percet kellett várni. Balásfalvi lőtt – kiszorított helyzetből – Borbás kapujára. Öt perccel ezután pedig Balogh próbálkozása ment a kapu fölé. Kezdtük átvenni a játék irányítását. 

A 40. percben Stemler tudott a visszahúzódó Jakab mellől fejelni. Messziről érkezett a kísérlet, így nem jelentett különösebb veszélyt.

A következő akcióból megszerezte ellenfelünk a vezetést. Cserna passzát Kovács váltotta gólra. (0–1)

A középkezdést Nyári felívelt Balásfalvira, aki lekészítette a labdát Majorosinak, támadónk elengedte a második hullámban üresen érkező Rácznak, akit az ellenfél középpályása kérdéses körülmények között állított meg, a büntető elmaradt. 

A hosszabbításban Balogh lőhetett kapura, azonban erőtlen volt próbálkozása. 

A 48. percben Majorosi került helyzetbe, viszont nem tudta átvenni a labdát. Borbás jó érzékkel jött ki kapujából. Öt perccel később Mihály indította Majorosit szabadrúgást követően. Lövése megpattant az őt blokkolni akaró védőn, ami szerencsésen váltott irányt, hiszen így Borbás védeni tudta azt.

A védést követő szögletet Fehér fejelte le Baloghnak, a támadót ellenben a védő szerelni tudta. Az elvesztett labdát követően az ellenfél tizenhatosánál visszatámadtunk, és Fehér visszaszerezte a játékszert. Végül Bencsik tudott tisztázni. Fellélegezhetett a nyomás alól ellenfelünk. Mindössze pár perc telt el az elsző offenzívánk óta, amikor Nyári az 59. percben ismét próbálkozott. Átlövéssel vette volna be Borbás kapuját, volt hálóőrünk állta a sarat. (Két mérkőzésen tizenhárom alkalommal védett, ami a legtöbb a fordulóban.)

Húsz perc volt hátra a mérkőzésből, amikor ismét nagyobb kavarodás alakult ki az ellenfél tizenhatosánál, a végén ismét Borbásnál kötött ki a labda. 

A mérkőzés hajrájában kitámadtunk, viszont így sem sikerült kiegyenlítenünk. 

Hun Ultras–MTK Budapest Esport 1–2

Az első találkozó gyenge teljesítménye után a másodikon ismét jóval jobban és eredményesebben játszottunk. 

Az első lehetőség ellenfelünk nevéhez fűződik, azonban Fehér lekapcsolta a végső passzt. A 10. percben már az ő eszén is túljártak a támadók, Binder viszont védeni tudta a rövid sarkot. 

A 15. percben Balogh kísérelte meg Borbás kapuját bevenni, a kapus pedig azt próbálta bizonyítani, hogy ma nem fog gólt kapni, hiszen parádésan védett. A 32. percben ismét a hazai kapusnak kellett nyújtózkodnia, miután Rácz András vette célba a hálót.

A 43. percben megtört a jég, hiszen csapatkapitányunk, Rácz góljával megszereztük a vezetést. Jakab passzát követően fordult le védőjéről, és rúgta a játékszert a léc mellé. (0–1). 

Az első félidőben gólra tudtuk váltani fölényünket. 

A második játékrész elején Fehér ezt az előnyt kétgólosra növelte, hiszen az embertömegben ő emelkedett a legmagasabbra, és a beadást be tudta fejelni a kapuba. (0–2). 

A középkezdést követően Majorosi rögtön helyzetbe került. Támadónk önzetlen szeretett volna lenni, és Rácznak gólpasszt adni. A Hun Ultras védői hátraértek, és menteni tudtak. Majorosi a 78. percben ismét helyzetbe került, Borbás lábbal tudott ezúttal hárítani. 

A 81. percben Kozy szépített (1–2). A három pont megszerzésében elengedhetetlen szerepe volt Bindernek. A 92. percben hatalmasat védett kapusunk, aki bebizonyította azt, hogy  tudásából mi sem kopott.

Az idényt a hetedik helyen zártuk

Esport szakosztályunk támogatója:
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!