Atlétika
Vári Péter

Szerencsét hozott a 13-as rajtszám

Publikálva: 2016.01.24 Frissítve: 2016.01.24 Sísportok

Idei legjobb eredményét érte el Miklós Edit, aki a hatodik helyen végzett a női alpesi sízők világkupa-sorozatának Cortina d`Ampezzóban rendezett lesikló versenyében.

Miklós Edit, akárcsak két hete a Zauchensee-i világkupaversenyen, a szombati lesiklásban is a 13-as rajtszámmal indulhatott.

Olimpiai hetedik helyezettünk a pálya felső szakaszát kiválóan teljesítette, és gyorsaságát tartotta a középső szakaszon is. Egyetlen hiba csúszott csak sízésébe, amikor az egyik kanyarnál kisodródott, végül korrigálni tudott, és az akkori éllovas, Tina Weirather mögé, a harmadik helyre csúszott be, és mindössze hét századon múlt, hogy átvegye lichtensteini vetélytársától a vezetést.

Következett a ranglista legjobb hét versenyzője, akik közül négy Edit mögött fejezte be a futamot, csak Lara Gut, Larisa Yurkiw, és a verseny győztese, az amerikai Lindsey Vonn végzett előtte. A vert mezőnybe került, többek között a világbajnok Viktoria Rebensburg, és valamennyi osztrák versenyző, de Edit egy másodpercet adott szinte az összes olasz klasszisnak is, így mai sikeres szereplésével a 13. helyre lépett előre a szakági világkupában.

– Eddigi legjobb eredményemet értem el a szezonban. Nagyon örülök, hogy sikerült a dobogósokhoz közeli időeredményt futnom, és a negyedik helytől is csak hét század választott el. A pálya felénél hibáztam, amikor az egyik kanyarnál jobbra sodródtam, itt időt is vesztettem. A pálya alsó szakaszán pedig erős szél fújt az egyik ugratójánál, de mindkétszer javítani tudtam, és gyors maradtam. Velem volt korábbi edzőm, Dietmar Thöni, aki tanácsaival, emberségével sokat tett hozzá mai teljesítményemhez. A segédedzőm, Renato Gaspar a verseny előtt megtippelte, hogy hatodik leszek, ez bejött, így jövök neki egy teával – nyilatkozat Miklós Edit a futam után.

– Nagyon összeszedetten és okosan versenyzett Miklós Edit. Volt edzője, Dietmar Thöni is eljött megnézni őt, és ilyen rövid idő alatt is hozzá tudott tenni a teljesítményéhez. Ez a hatodik hely nagyszerű eredmény, ami azt jelenti, hogy az ünnepélyes díjkiosztóra is kivonulhat Edit, de ami még ennél is fontosabb, hogy stabilan hozza a pontszerző helyezéseket a szezonban. Reméljük, ezt a jó teljesítményt továbbviszi a következő versenyeire is, és hamarosan még ennél is jobb eredményeknek örülhetünk – mondta Kaszó Klára, a Magyar Sí Szövetség ügyvezető elnöke.

Az MTK Budapest alpesi sízője vasárnap, 11:30-kor, a világkupa-sorozat szuper-óriásműlesikló futamában áll rajthoz, a helyszín szintén az olaszortszági Cortina d'Ampezzo. A versenyt a Eurosport 2 csatorna, 14:30 órai kezdettel, élőben közvetíti.

Hajrá Edit!

(fotók: Agence Zoom és Miklós Edit facebook oldal)

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!