Vívás – kard
Szatmári András

Atlétika: Számról számra, szájról szájra

Publikálva: 2021.02.16 Frissítve: 2021.02.16 Atlétika

A hétvégén rendezett fedettpályás összetett atlétikai bajnokságon klubunk tehetsége, Marosi Viktória első helyen végzett ötpróbában, az U23-as mezőnyben, a felnőttek között pedig a hatodik helyet szerezte meg. Vele és edzőjével, Budai Lászlóval elemeztük teljesítményét.

60 gát: 9.44
Budai László: – A 9.44-es idő nem rossz, de Viki futott már 9.35-öt is. Reggel tízkor rendezték ezt a számot, ráadásul ez volt a legelső. Szerintem a korai kezdés fogta meg, de szerencsére a korábbi futásaival már bebiztosította, hogy indulhat a felnőtt ob-n. Remélem, ott megmutatja, mire képes.
Marosi Viktória: – Nem vagyok koránkelő típus, ez biztos közrejátszott benne. Az előző két alkalommal jobbat mentem, igaz, akkor nálam jobbakkal futottam, ők „vittek” magukkal. Most ez az idő is elég volt a futamgyőzelemhez.

Magasugrás: 1.52 m (egyéni csúcs)
M. V.: – Akár hat centivel is több benne lehetett volna. Hetente egyszer Pogány Mihállyal dolgozom, most már kezd összeállni a dolog, szabadtéren már jól fog menni. Az látszott, hogy már elég magasra fel tudok ugrani, fölötte vagyok a lécnek, csak a levegőben nincs még meg a technika.
B. L.: – A magasugrás kicsit meg lett kavarva. Eredetileg két dombon rendezték volna, de az egyiken nem volt elegendő versenyző, átszervezték, kevesebb idő maradt bemelegíteni, felkészülni. Akár az 1.55 is meg lehetett volna, ha minden a tervek szerint alakul, így is nagyon kevésen múlott.  

Súlylökés: 10.47 m
B. L.: – Három centi hiányzott a felnőtt szinthez. Az első próbálkozása nem sikerült, a következő kettő majdnem jó volt: az első kifordult a tenyeréből, a másodiknál pedig nem tolta bele a csípőjét. Ebben még több van.

Távolugrás: 5.39 m
B. L.: – Ez volt a negyedik szám, ekkorra már elfáradnak a versenyzők. Az első próbálkozása amolyan biztonsági ugrás volt, a második már viszont jobban sikerült, de picit belépett. A harmadikra összeállni látszott a dolog, de nem egyformán ért földet a lába, és itt veszített 10-15 centit.

800 m: 2:33.05 (egyéni csúcs)
M. V.: – Itt is az volt a probléma, hogy nem volt, aki „húzzon”. Tudtam, hogy a mezőnyben mindenkinél jobb időm van 800-on, hamar az elejére is álltam, tartottam a részidőket, az első két kör rendben is volt. A harmadikra már lezsibbadtam, és egyedül futottam, nem volt kinek a ritmusát felvenni.
B. L.: – Azért futott ilyen jót, mert fogadtunk, ez volt a motiváció. Mostanában, ha jobb időt fut, mint amit célul tűzök ki neki, „büntetésből” futnom kell egy kört a Syma-csarnokban a pályán. A viccet félretéve: a gyengébbik futamban futott, végig egyedül, 10-15 méteres előnnyel. Se előre, se hátra nem léphetett már a pontszámok tekintetében, annyit kértem tőle, hogy fáradjon el. Az első 400 nagyon rendben volt, a harmadik körben kicsit kieresztett, viszont az utolsó körben óriásit futott.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!