Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Szalai Zalán bronzérmes a kadet Magyar Kupa 6. fordulójában

Publikálva: 2021.02.07 Frissítve: 2021.02.06 Vívás – tőr/párbajtőr

Ezúttal sem maradtunk érem nélkül.

Szombaton rendezték a férfi és női kadet párbajtőr 6., valamint a felnőtt női tőr Magyar Kupa 5. fordulóját. A fiúk mezőnyében Szalai Zalán kiváló napot fogott ki, egészen az elődöntőig menetelt, és végül a harmadik helyet gyűjtötte be.

Zalánnak a negyeddöntőben éppen klubtársát, Somody Somát kellett búcsúztatnia ahhoz, hogy odaérjen az érmes helyek egyikére. A két kék-fehér párbajtőrvívó mérkőzése izgalmas csatát hozott, hiszen Zalán mindössze egy tussal volt jobb, 15-14-re tudott nyerni, majd az elődöntőben 15-10-re kapott ki Mérő Leontól. Soma végül a 8. helyen zárt, de bekerült a legjobb 32 közé Benavides Sebastian (11.), Balázs Bence (15.), Bene Zoltán (23.), Koska G Bendegúz (27.) és Pacsay Benjámin (28.) is.

A lány párbajtőrözőink közül Csendes Luca volt a legjobb formában: ő klubtársa, Wimmer Dorina búcsúztatása után a legjobb nyolc között esett ki, ugyanis 15-14-re kikapott Pátri Majától. Wimmer Dorina így a 10. lett, míg Marschall Réka a 11., Nébald Franciska a 12. helyen végzett.

A felnőtt női tőrversenyen ezúttal egyedül Kókai Csilla indult, őt a legjobb 16 között Lupkovics Dóra verte 15-9-re, így Csilla a 10. helyen fejezte be a viadalt.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!