Tenisz
Babos Tímea

Sok helyzet semmiért (GALÉRIA)

Publikálva: 2016.10.29 Frissítve: 2016.10.29 Labdarúgás

Hiába volt több lehetőségünk, kikaptunk Mezőkövesden.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Mezőkövesd-Zsóry FC – MTK Budapest 1-0 (0-0)

Gólszerzők: Gohér (74.)

Mezökövesd Városi Stadion, 1815 néző

Vezette: Berke Balázs (Lémon, Kelemen, Varga)

Mezőköved-Zsóry FC: Tujvel – Vági, Hudak, Szeles, Gohér – Mevoungou, Egerszegi (Bacselics-Grgics, 57.) – Molnár (Sós, 63.), Strestik, Kink (Vosahlik, 79.) – Diallo

Vezetőedző: Pintér Attila

MTK Budapest: Petkovics – Okuka (Baki, 82.), Poór, Vukmir, Vadnai – Vass (Nikacs, 82.), Kanta, Vogyicska – Korozmán (Varga, 65.), Torghelle, Ramos

Vezetőedző: Teodoru Vaszilisz

25 másodperc elteltével gólt szerezhettünk volna, miután Kanta csapott le a tizenhatoson belül Gohér rossz passzára, de kapáslövését lábbal hárította Tujvel. A hazaiak a 12. percben veszélyeztettek először, de Kink távoli lövését Petkovics könnyen fogta.

Három perccel később Vadnai adott be a bal oldalról laposan, de Ramos ballal kapásból mellé gurított. A 28. percben Vogyicska kényszerítőzött Torghellével, majd lőtt spiccel a kapu fölé 15 méterről. Két perccel ezután Kanta került újra nagy helyzetbe, de jóval a kapu fölé lőtt.

A hazaiak legnagyobb helyzetét Molnár hagyta ki, amikor a 34. percben Strestik beadása után hat méterről gurított mellé. A félidő végéig egyik csapat sem tudott újítani, így gólnélküli döntetlennel zárult az első 45 perc.

A második játékrészben egészen az 57. percig kellett várni az első említésre méltó jelenetig: Kanta passzolta fel Torghellére a labdát, aki hiába készített elő Korozmánnak, mivel őt akasztották a tizenhatoson belül, így nem tudott érte menni. A bíró sípja néma maradt.

Öt perccel később Korozmán beadását tette le Torghelle Vogyicskának, aki ajtó-ablak helyzetben a kapu mellé lőtt. A 63. percben hazai részről Kink veszélyeztetett, de távoli kísérlete elkerülte a vendégkaput. Pár perccel később Strestik lőtt mellé 16-ról egy mezőkövesdi kontra után.

A 74. percben a sok kihagyott helyzet megbosszulta magát, amikor kifejelt szöglet után Gohér bombázott kapásból a kapunkba 25 méterről.  

A 85. percben a csereként beállt Nikacs fejelhetett, de próbálkozása a rövidsarok mellé ment. A hajrában hatalmas nyomás nehezedett a Mezőkövesd kapujára, de betalálni nem sikerült. A meccs utolsó percében Torghelle felment fejelni, majd a földön maradt, és csak segítséggel tudta elhagyni a játékteret. Sajnos ez volt a meccs utolsó mozzanata, így vereséggel kényszerültünk elhagyni Borsod megyét.

Pintér Attila:Nagyon jó mérkőzést láthattunk, hiszen mindkét csapat győzelemre játszott és sok helyzetet dolgozott ki. Rosszul kezdtünk és majdnem ajándékoztunk egy gólt az ellenfélnek rögtön az elején. Az első félidőben talán kicsit többet támadott az MTK, de a második játékrészre följavultunk és több veszélyes kontrát alakítottunk ki.

Teodoru Vaszilisz:Nehéz bármit mondani, hiszen az első félidőben jól kezdtünk és sok helyzetet dolgoztunk ki. A második játékrészben továbbra is jöttünk előre, de több helyet hagytunk hátul, a Mezőkövesd pedig jól kontrázott. Egy jól eltalált lövés döntött, szerintem nem érdemeltünk vereséget, de csak magunkat okolhatjuk. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!