Atlétika
Nagy Marcell

Sízőnk pontszerző volt szuper-óriásműlesiklásban

Publikálva: 2016.01.24 Frissítve: 2016.01.24 Sísportok

Miklós Edit 27. helyen végzett a női alpesi sízők világkupa-sorozatának Cortina d`Ampezzóban rendezett szuper-G versenyében.

Edit a szombati lesiklásban elért 6. helyezése után, ebben a szakágban is idei legjobb eredményét produkálta.

Legeredményesebb hétvégéjén van túl az idei szezonban Miklós Edit, aki, miután szombaton hatodik lett lesiklásban, vasárnap a huszonhetedik helyen fejezte be a szuper-G futamot. Teljesítményével négy VK-pontot szerzett, a szakági világkupa-ranglistán pedig felkerült a harminckilencedik helyre. A szám győztese az amerikai Lindsey Vonn lett.

Edit az 53 fős mezőny végén indult, az 51-es rajtszámmal. Nem tartott attól, hogy sokat romlik a pálya minősége, mivel az időjárási viszonyok kedvezőek voltak, mégsem elégedett maradéktalanul a versenyzésével.

– Annak nagyon örülök, hogy idén is ezen a csodálatos pályán sikerült világkupa pontokat csúsznom szuper-G-ben. Tavaly is itt tört meg a jég, ami annak is köszönhető, hogy egyre jobban fekszik nekem ez a technikás pálya. Bár nem vagyok maradéktalanul elégedett a teljesítményemmel, mert nem volt hibátlan a menetem, de a romló látási viszonyok is hátráltattak sízés közben, mivel a verseny vége felé már nem sütötte a nap a pályát. Engedtem a léceket csúszni, ahol csak lehetett, és így összejött a pontszerzés – mondta Miklós Edit a futam végén.

 

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!