Atlétika
Krizsán Xénia

Sikerre előjegyezve

Publikálva: 2015.02.08 Frissítve: 2015.02.08 Úszás

Az MTK úszócsapata 4 fővel (Baksa János, Károly Bianka, Majoros Máté és Raduly Jázmin) részt vett a Magyar Úszó Szövetség Jövő Bajnokai programjának budapesti régiós versenyén, a Komjádi uszodában.

Az utánpótláskorú válogatott, Göncző Vivien, betegség miatt nem tudott rajthoz állni. Baksa János közép-fülgyulladás miatt egész héten nem volt vízben, de vállalta a versenyt, és meg is nyerte a 100 méter gyorsot.

Majoros Máté (képünkön) egészen fantasztikus idővel, 2 másodperces egyéni csúcsjavítással megnyerte a 100 méteres mellűszást, jelenleg három számban is országos ranglistavezető. Károly Bianka 100 háton hozta a kötelezőt, szintén nyert. Tegyük hozzá: a múlt héten végig beteg volt ő is.

A friss igazolás, a volt Kőbányás, Raduly Jázmin 400 gyorson 18 másodpercet javított egyéni legjobbján, majd alig 4-5 perc pihenő után 100 pillangón is felállt a dobogóra. Bizonyította, hogy kell vele számolni a 2002-es korosztályban és programban.

A viadal után Lőrinczi György vezetőedző értékelte a tapasztaltakat.

– Ahhoz képest, hogy még csak február eleje van, és a sok érkező miatt szűkös az edzési lehetőségünk, sportolóink ismét bizonyítottak a rendkívül erős mezőnyben, hiszen ezen a versenyen kizárólag a korosztályos válogatottak álltak rajthoz. Nagyon megterhelő edzéshéten vagyunk túl, többen is a végkimerülésig hajtottak még pénteken is. – állapította meg Lőrinczi. – Ennek ellenére örvendetesek az egyéni csúcsok, folytatjuk az erőltetett felkészülést a márciusi Győr Openre, illetve a korosztályos országos bajnokságokra. Kisebb meglepetéssel készülünk a két hét múlva Kecskeméten megrendezésre kerülő nemzetközi Aranyhomok Kupán is. A betegségekből már kezd kilábalni a szakosztály, ezért a következő időszak jelmondata: „The sky is the limit"

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!