Atlétika
Jankovics Dániel

Short track: „A hétvégi teljesítményre lehet építeni” – Bontovics Balázs

Publikálva: 2021.12.21 Frissítve: 2021.12.21 Rövidpályás gyorskorcsolya

Újdonsült országos bajnokunkkal, Bontovics Balázzsal beszélgettünk a hétvégi sikeréről.

Klubunk rövidpályás gyorskorcsolyázója kitűnően teljesített a hétvégi felnőtt országos bajnokságon, hiszen úgy győzött összetettben, hogy az 1500 méter mellett az 1000 métert és a szuperdöntőt is megnyerte. 

– Nagyon sokat jelent nekem, hogy sikerült győzni, mivel ez az első felnőtt országos bajnoki címem. Alapvetően a téli Universiádéra készültünk, de miután azt eltörölték, minden energiánkkal az országos bajnokságra fókuszáltunk, aminek meg is lett az eredménye. Miután tudtam, hogy néhány nagy név hiányozni fog, mindenképp szerettem volna legalább a dobogóra kerülni.

Balázsnak csak az 500 métert nem sikerült megnyernie, de aligha lehet belekötni a teljesítményébe, hiszen így is utcahosszal nyerte a pontversenyt.

– Sajnos az 500 nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, mivel kicsúsztam Oláh Bence előzését követően. Az 1500 és az 1000 az erősebb számaim, de 500-on is szerettem volna odaérni a legjobbak közé, ezért picike hiányérzet maradt bennem.

Fiatal sportolónk azt is elárulta, szeretne előbb-utóbb bekerülni a felnőtt világkupakeretbe, hétvégi teljesítménye alapján pedig bizakodó a jövőt illetően.

– Természetesen szeretnék utazni világkupaversenyekre, több edző és szakember gratulált nekem a hétvége után, ami bizonyítja, sokak érdeklődését felkeltette a mutatott formám. Nem tudom, hogy az idei szezonban milyen versenyek várnak még rám, hiszen a koronavírus-járvány miatt számos viadalt elhalasztottak, de a világbajnoki keretbe megpróbálok bekerülni, ha lesz rá lehetőség. Már a következő szezon is foglalkoztat, úgy gondolom, hogy a hétvégi sikerre lehet építeni.

Fotó: hunskate.hu

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!