Tenisz
Fucsovics Márton

Short track: rövidpályás gyorskorcsolyázónk szintlépésre készül

Publikálva: 2021.03.04 Frissítve: 2021.03.04 Rövidpályás gyorskorcsolya

Talabos Attila a felnőttek között is bizonyítana.

Talabos Attila összetett korosztályos bajnoki címet szerzett a hétvégén rendezett junior országos bajnokságon. Klubunk tehetsége 500, 1000 és 1500 méteren aranyérmet szerzett, így az is belefért, hogy az utolsó, hosszú távú nagydöntőben – az összetett bajnoki cím tudatában – már „csupán” a harmadik helyen végzett.

Szerencsére ki tudtam hozni magamból a maximumot, jól jöttek ki a futamok, okosan tudtam versenyezni – értékelt az alig 19 éves sportoló, a Brüll Alfréd Akadémia tagja. – Az utolsó futam előtt már biztosan megvolt az összetett cím, így beszéltünk Bontovics Balázzsal, és próbáltam segíteni neki.
Kun Bálint Tibor, Attila edzője is maradéktalanul elégedett volt tanítványa szereplésével.

A lehető legjobban sikerült a verseny: Attila három távon arany-, a negyediken bronzérmes lett. A nagydöntő előtt persze már tudtuk, hogy megnyerte az összetettet, így belefért a taktikázás, ráadásul a váltót is megnyertük. Attila immár tehát kilencszeres magyar bajnok! Kiemelkedik a korosztályából, abszolút a felnőttek között van a helye.
Attila utolsó éves junior, hamarosan már a felnőttek között kell bizonyítania. Ez szerencsére nem okoz gondot számára, inkább kihívásként tekint rá.

Készen állok, nagyon várom már. Fejlődni persze minden téren lehet, én talán technikailag és főleg mentálisan szeretnék leginkább. Vannak napok, amikor alábbhagy a motivációm, és ez természetesen kihat a teljesítményemre. Ebben kell fejlődnöm, hogy mindig oda tudjam tenni magam százszázalékosan, még amikor a motivációm el is megy.
A következő nagy megmérettetés a március 13-14-én sorra kerülő, felnőtt országos bajnokság lesz, amely egyben válogatóként is szolgál: itt dől el, ki folytathatja a felkészülést az olimpiai keret tagjaként.

Szeretnék mindenképpen az első hatban végezni, és bekerülni az olimpia keretbe – szögezte le Attila. Így legyen!

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!