Atlétika
Nemes Rita

Sandokan földjén

Publikálva: 2016.08.31 Frissítve: 2016.08.31 Karate

Az MTK Budapest karateszakosztályának két Brüll akadémistája, az U21-es világ és Európa-bajnok Hárspataki Gábor és az U21-es világbajnoki bronzérmes, Tamás Ferdinánd Malajziában edzőtáborozott.

Elkísérte őket a szakosztály igazgatója, S. Kovács Ádám is. A két versenyzőt és a pár éve visszavonult sportvezetőt a maláj karateszövetség hívta meg és látta vendégül. Gábor és Ferdi edzőpartnerként, míg Ádám szakmai tanácsadóként volt jelen.

– Rendkívül hasznos volt a tábor, a világbajnokságra történő felkészülés szempontjából. A srácaink egyre jobb formába lendülnek az őszi-téli szezon kezdete előtt. Malajziában tökéletesek a körülmények. Korábban is kiemelt sportágnak számított ott a karate, de most hogy bekerültünk a 2020-as olimpia programjába, még magasabb fokozatra kapcsoltak ők is. – mondta el a szakosztály-igazgató.

Az MTK-sok már hazatértek az ázsiai országból, a közös munkának azonban ezzel nincs vége. A maláj karateválogatott egy hónapon át Európában készül a novemberi felnőtt-világbajnokságra, és ebből két hetet az MTK karateszakosztályánál töltenek.

Sandokan földjén

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!