Atlétika
Jankovics Dániel

Rossz főpróba... (GALÉRIA)

Publikálva: 2015.12.29 Frissítve: 2015.12.29 Kézilabda

Az MTK Budapest női kézilabdacsapata a Dunaújvárosi Kohász KA-t fogadta, utolsó téli felkészülési mérkőzésén. A kiegyenlített első félidőt követően végül magabiztosan nyertek a vendégek.

MTK Budapest – Dunaújvárosi Kohász KA 25-34 (14-14)
Elektromos Csarnok, 50 néző
Vezette: Bonifert Ferenc, Oláh Viktor

MTK Budapest: Ignácz-Pethő, Putz – Hosszu 1, Gera 2, Dakos 4, Faluvégi 1/1, Tóth M., Bacikova, Barna 4, Termány 5, Blaubacher, Horváth D., Balog B. 1, Kovács Gréta 6, Sztankovics, Török P. 1
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Dunaújvárosi Kohász KA: Triffa – Hajtai 2, Azari 6, Takács D. 4, Szalai 2, Vincze 3, Bulath 5, Klujber 5/2, Kamper 1, Kovács A. 4/1, Molnár B., Gindeli 2, Nick
Vezetőedző: Zdravko Zovko

Kiállítások: 16, ill. 20 perc
Hétméteresek: 2/1, ill. 3/3

Harmadik, egyben utolsó felkészülési mérkőzését játszotta a vasárnapi, bajnoki rajtot megelőzően az MTK Budapest női kézilabdacsapata. A kék-fehérek első edzőmeccsüket elvesztették az FTC otthonában, a másodikat megnyerték Vácott. Kedd délután, a tabella negyedik helyén álló, jelentős játékerőt képviselő Dunaújvárosi Kohász KA látogatott az Elektromos Csarnokba. A két együttes, a bajnokság harmadik fordulójában mérte össze erejét, akkor Mátéfi Eszter lányai nyertek 33-23-ra. Azóta edzőt cseréltek a dunaújvárosiak, Mátéfit Zdravko Zovko váltotta, ám még így is a vendégek voltak a meccs esélyesei.

Az első félidőt a DKKA kezdte jobban, a harmadik percben már 4-1-re vezettek a vendégek. Az MTK Budapest azonban szépen, lassan megkezdte a felzárkózást. Végül a 19. percben sikerült először egalizálnia a kék-fehéreknek, ekkor 9-9-et mutatott az eredményjelző. Termány Rita elemi erejű átlövésekkel igazolta, miért hozták ide, az ő jó teljesítménye is kellett az egyenlítéshez. A vendégek már az első félidőben sokat gyakorolták a vészkapussal való játékot, ilyenkor Kamper Olívia vette fel a megkülönböztető mezt. 
Barátságos mérkőzéshez képest, rengeteg kétperces büntetést osztott ki a játékvezetői kettős, az első játékrész hajrájához közeledve Nick Viktória már harmadszor jutott erre a sorsra. Ekkor azonban Zdravko Zovko és Golovin Vlagyimir kérésére a játékvezetők eltekintettek a végleges kiállítástól, felkészülési meccsről lévén szó. Végül 14-14-es állásnál vonultak pihenőre a csapatok.

A második játékrészt ismét a vendégek kezdték dinamikusabban. Az első félidővel ellentétben ezúttal le tudta szakítani az ellenfelét a Dunaújváros, és sajnos nem úgy tűnt, hogy a kék-fehérek vissza tudnának jönni a meccsbe. A 49. percben már hatgólos fórban volt a DKKA, hiába cserélt kapust Golovin Vlagyimir, és dobta játékba többek közt az utánpótlás-válogatott Blaubacher Dórát. Zdravko Zovko együtttese végül 34-25-re nyerte a találkozót, az időnként hitehagyottnak tűnő MTK Budapest otthonában. 

Nem kizárt, hogy a lányok tudat alatt már a hétvégi, Debrecen elleni meccsre tartalékoltak, ahol lesz miért törleszteni: a nyitófordulóban az MTK Budapest megsemmisítő, 35-12-es vereséget szenvedett a cívisvárosban. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!