Tenisz
Piros Zsombor

Röplabda: közel voltunk két szett megnyeréséhez

Publikálva: 2022.02.19 Frissítve: 2022.02.19 Röplabda

A Fatum-Nyíregyháza otthonában léptünk pályára.

Leiszt Mátét és csapatát az utóbbi hetekben rendesen megtizedelte a sérüléshullám, illetve a betegség sem kerülte el a gárdát. Nagyon nehéz időszakban néztek elébe a nyíregyháziak elleni mérkőzésnek, úgy, hogy az ősz folyamán hazai pályánkon kék-fehér lányaink nagyon megnehezítették számukra a mérkőzést.

Az első szettet a hazaiak kezdték elsöprően, hiszen 7:3-ra mentek, amikor vezetőedzőnk kis pihenőre hívta lányait, hogy taktikai utasításokkal lássa el őket. Victoria Giommarini ász nyitásával visszazárkóztunk 10:7-re, majd Kilyénfalvi Zsófia szerzett pontot, így már csak két pont hátrányban voltunk. Ezután ismét megnyugtató előnyre tett szert ellenfelünk, és végig kezében tartotta az etap sorsát, melyet 25:18-ra nyert meg.

A második felvonásban fordult a kocka, hiszen átvettük a találkozó irányítását, így a nyíregyháziak szakvezetése kényszerült időt kérni 3:7-es állásnál. De nem hagytuk, hogy ellenfelünk felzárkózzon, magabiztosan tartottuk az előnyünket, és Petri Izabella pontot érő támadását követően 10:15-ös fórnál jártunk. 13:17-nél kicsit fáradni látszottunk, így Leiszt Máté időt kért, hogy mindenki szusszanni tudjon, és ez eredményesnek is bizonyult. A rövid pihenő után új erőre kaptak a lányok, és meg sem álltak a 19:25-ös szettgyőzelemig.

A harmadik játszma elején nem bírt egymással a két fél, végül minimális hátrányba mi kerültünk, melyet utána növelni tudott a hazai gárda, és már tízpontos differencia alakult ki a csapatok között. Nagy előnnyel, 25:13-ra nyerték a nyíregyháziak a harmadik etapot.

A negyedik szett kezdetén nagyon elhúztak Németh Szabolcs tanítványai, ám először Kilyánfalvi Zsófia szerzett pontot, majd a hazaiak hibáztak bele, így 13:12-re szépítettük az állást. Ezután ismét ellépett a Fatum-Nyíregyháza, és Giommarini ász nyitása után tudtuk megközelíteni őket három pontra. Végül 25:19-re nyerte a hazai egylet a párharcot, így 3-1-es végeredménnyel szerezték meg a pontokat.

 

Női Extraliga alapszakasz

2022. február 19. 250 néző

Fatum-Nyíregyháza─MTK Budapest 3-1 (-18, 19, -13, -19)

Játékvezetők: Árpás K., Sík B. (Nyisztor O., Nagy Zs.)

Fatum-Nyíregyháza: Vasileva, Bodovics, Cicic, Radosová, Lászlop, Glavinic. Csere: Tóth F., Tóth D. (liberó), Radonjic, Milanova, Pintér.

Vezetőedző: Németh Szabolcs

MTK Budapest: Giommarini, Kilyénfalvi, Boskó, Tettamanti, Petri, Tatár. Csere: Szalai, Weidemann (liberó), Borsos, Varga.

Vezetőedző: Leiszt Máté

Leiszt Máté: ─ Nagyon büszke vagyok a csapatra, mert tíz bevethető játékossal érkeztünk Nyíregyházára, mindenki sokat hozzátett, hogy jó teljesítményt tudjunk produkálni. Ebből a mérkőzésből ma kihoztuk maximumot, nem szokásom kiemelni soha senkit, de ma megteszem, ugyanis Petri Izabella számára idegen poszton nagyszerűen játszott, illetve külön köszönöm az U19-es csapatunknak, hogy a felnőtt edzéseken segítik a munkánkat.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!