Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Röplabda: Ketten a magyar válogatottban

Publikálva: 2021.03.30 Frissítve: 2021.03.30 Röplabda

Jakub Głuszak Papp Orsira és Vezsenyi Adrira is számít a nemzeti csapatban.

Női röplabdacsapatunk két játékosa, Papp Orsolya és Vezsenyi Adrienn is meghívót kapott az Európa-bajnoki selejtezőkre készülő magyar válogatott bő keretébe. A Jakub Głuszak vezette nemzeti csapatra számos edzőtábor, két Európa-bajnoki selejtezőtorna (Belfortban és Budapesten), két Arany Európa-liga torna (Prágában és Minszkben), illetve – reményeink szerint – maga az Európa-bajnokság vár a nyáron.

Kettejük közül talán Vezsenyi Adrienn meghívása a kevésbé magától értetődő, pedig ha megnézzük a statisztikákat, abszolút helye van a legjobbak között. Adri 279 pontjával az Extraliga legeredményesebb magyar játékosa, összetettben is csak három légiós tudta megelőzni őt: Sanja Gamma-Popovics (Vasas, 375), Lindsey Vander Weide (BRSE, 307) és Marta Drpa (BRSE, 297).
Átlónk a legjobb nyitók között is – Lacombe Zsófiával holtversenyben – a harmadik helyen áll: 25 ász nyitásánál csak Sanja Gamma-Popovics (45) és Marta Drpa (26) tud többet felmutatni.

Mindkettejükre nagyon büszkék vagyunk – szögezte le szakosztályvezetőnk, Nyári Virág. – Papp Orsi már a januári összetartáson is részt vett volna, ám az végül – a vírushelyzet miatt – elmaradt. Orsinak remek adottságai vannak, ideális centeralkat, ráadásul az idén rengeteget fejlődött és erősödött. Adrinak is nagyon örülök, mivel rendkívül önfeláldozóan játszik, szívét-lelkét beleteszi minden egyes támadásba, ennek is köszönhető, hogy meccsről meccsre sok pontot csinál.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!