Karate
Sterck Laura

Röplabda: Bronzérem a Fatum-kupán

Publikálva: 2021.09.19 Frissítve: 2021.09.19 Röplabda

Az UTE csapata elleni győzelemnek köszönhetően harmadik helyen zártunk a nyíregyházi felkészülési tornán.

Női röplabdacsapatunk hétvégén a nyíregyházi Fatum-kupán vett részt. Pénteken először a szlovák SK Brusno ellen léptünk volna pályára, ám ellenfelünk késett, így játék nélkül nyertük meg ezt a találkozót.

Később a Szent Benedek Röplabda Akadémiával játszottunk, de nem bírtunk a balatonfüredi gárdával, 3:0-s vereséget szenvedtünk.

Szombaton a vendéglátó, tavalyi bajnok Nyíregyháza ellen szenvedtünk 3:0-s vereséget, viszont vasárnap 3:0-ra megvertük az UTE együttesét, így végül a harmadik helyen zártuk a felkészülési tornát. Vezetőedzőnk, Leiszt Máté így értékelte a hétvégi történteket:

– Először is köszönjük szépen a Nyíregyházának, hogy meghívtak erre a színvonalas tornára, ami rendkívül hasznos volt a fiatal csapatunk számára. Sajnos múlt héten nem tudtunk edzőmeccset játszani az UTE ellen, hiszen kisebb-nagyobb sérülések sújtották a csapatunkat. Két hét után léptünk pályára, rendkívül erős csapatok ellen bizonyíthattunk, és a torna előrehaladtával egyre jobb játékot mutattunk be – vélekedett a szakember. – Jó volt látni, hogy játékosaink felszabadultan tudtak röplabdázni, el tudták engedni magukat, és jó színvonalú meccseken vettünk részt.

Máté azt is elmondta, a higgadtság fontos volt az UTE elleni meccsen, amelyet három szoros szettben (29, 23, 22) nyertünk meg.

– A felkészülés ezen szakaszában még mindkét csapat játéka hullámzó volt: láttunk nagyon szép megoldásokat, de apró hibákat is, amiket még javítani szeretnénk. Dicséretes, hogy mentálisan erősek voltunk, ami szükséges az ilyen játszmák megnyeréséhez.

Röplabdacsapatunk jövő héten hasonló felkészülési tornán vesz részt a Kaposvár otthonában.

Fotó: Fatum-Nyíregyháza

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!