Taekwondo
Patakfalvy Luca

Röplabda: Berkó Liliánát váratlanul érte az év legjobb fiataljának járó díj (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2022.12.25 Frissítve: 2022.12.25 Röplabda

A hazai szövetség (MRSZ) az MTK Budapest 19 éves röplabdázóját, Berkó Liliánát választotta meg a 2022-es esztendő legjobb utánpótláskorú női játékosának. Az idén minden fronton remeklő fiatal feladó az utanpotlassport.hu-nak nyilatkozott a kitüntetés kapcsán.

A Magyar Röplabda Szövetség kiosztotta az elmúlt év legjobbjainak járó díjakat, és a női szakágban Berkó Liliána érdemelte ki a legjobb utánpótláskorú játékosnak járó címet. Klubunk 19 esztendős feladóját igencsak meglepte az elismerés.

– Egyáltalán nem számítottam rá, váratlanul ért, de nagyon örültem neki. Ugyanakkor a továbbiakban is hasonlóan szeretném folytatni, és megmutatni, mire vagyok képes – mondta Berkó az Utánpótlássportnak, majd felidézte legszebb emlékeit a 2022-es évről: – Az ifjúsági és juniorbajnoki cím megszerzését, illetve a fiatalabbak döntőjében elnyert legjobb játékosnak járó MVP-díjat emelném ki. Ezekre az eredményekre nagyon büszke vagyok, idén minden kétséget kizáróan ezek voltak a legemlékezetesebb élmények.

Az egykoron Székesfehérváron nevelkedett Liliána a korosztályos sikerek mellett a felnőttek között is rendre bizonyít. Ifjú kora ellenére már harmadik évét tölti az MTK Budapest extraligás együttesében, a jó teljesítményének köszönhetően pedig idén kiérdemelte, hogy meghívót kapott az Andreas Vollmer vezette felnőttválogatottba.

– Szeretnék jövőre is hasonló eredményekkel végezni utánpótlásszinten, az Extraligában pedig a lehető legjobb helyezést elérni – fogalmazta meg jövő évi terveit. – Az egyéni céljaim hasonlóak, mint idén voltak. Ezt a teljesítményt szeretném továbbvinni, próbálok újult erővel nekivágni a következő évnek, valamint folyamatosan fejlődni, és mind jobb teljesítményt nyújtani a mérkőzéseken.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!