Kézilabda
Fekete Bozsana

Ritmikus gimnasztika: jól teljesített Vukmir Elena Kolozsvárott

Publikálva: 2023.07.07 Frissítve: 2023.07.07 Ritmikus gimnasztika

A junior ritmikus gimnasztikázók második junior világbajnokságának első napján sportolónk labdával harmadik számú tartalék a fináléban, míg karikával a 18. helyen végzett.

A junior ritmikus gimnasztika világbajnokság első napján az egyéni versenyzők karika- és labdagyakorlataira került sor, és mindkét szerrel a legjobb nyolc sportoló kerülhetett be a vasárnapi kéziszerfinálékba. A szabályok szerint egyéniben minden szerrel egy rg-s mutathat be gyakorlatot, a magyarok legfiatalabb versenyzője, Vukmir Elena karikával és labdával is szőnyegre lépett.

Az élete első junior vb-jén szereplő ritmikus gimnasztikázó szépen teljesített, elsőként labdával mutatkozott be, 27.400 pontja a 11. helyet hozta, ez pedig a harmadik számú tartalék pozíciót jelenti a kéziszer fináléjában. Karikával 27.100 pontot ért el a juniorok magyar országos bajnoka, ez pedig a 18. helyre volt elegendő.

Lauber Zsófia delegációvezetőtől megtudtuk, hogy a Rakamazi Vivien, Antal Panni, Horváth Boglárka, Grek Fruzsina, Szolnoki Melinda, Kőszegi-Koháry Georgina, Boncz Nóra, Bene Kata összeállításban kiutazó együttes kéziszerválogatott pénteken este adja elő 5 labdagyakorlatát, itt azonban még nem lesz végső helyezés, a csapatok ugyanis pénteken és szombaton felváltva mutatkoznak be 5 labda-, illetve 5 kötélgyakorlatukkal.


A kvalifikáció július 8-án, szombaton folytatódik, egyéniben Barkóczi Boglárkát buzogánnyal, Hagymási Kirát pedig szalaggal láthatja a közönség, míg a csapatoknál a másik gyakorlat bemutatása következik. Szombaton már eredményhirdetés is lesz: a kéziszercsapatoknál összetettben osztanak érmeket, illetve a selejtező négy egyéni és két csapatgyakorlata alapján team eredményt is hirdetnek, továbbá a legjobb nyolc bejut a szerfinálékba.
Lauber Zsófia, delegációvezető: – Elena nagyon higgadtan és tisztán versenyzett, nagyon örülünk. Arról nem is beszélve, hogy 2010-es születésű, és ez a junior vb 2008, 2009 és 2010-es születésű gyerekeknek szól, tehát a legfiatalabbak közé tartozik. Az első napon két szerrel szerepelt, ez komoly mentális és fizikai kihívás is volt. Vette az akadályt, labdával rögtön a harmadik számú tartalékpozíciót szerezte meg a döntőre. Karikában volt egy pici pontatlanság, de ott is jól teljesített. Mindenképpen elégedettek vagyunk, hiszen ilyen fiatalon ilyen szépen teljesíteni jó előjel a jövőt tekintve, komoly higgadtságról és nyugodtságról tett tanúbizonyságot. Péntek este már a kéziszercsapat is bemutatkozik, de konkrét helyezéseket csak szombati versenynap után tudunk majd.

Részletes program (helyi idő szerint):
július 7. 18.30-21.00 – együttes kéziszercsapat – 5 kötél és 5 labda
július 8. 9.30-17.00 – egyéni buzogány és szalag
18.30-21.00 – együttes kéziszercsapat – 5 kötél és 5 labda
július 9. 13.00-13.35 egyéni finálé, karika
13.42-14.17 egyéni finálé, labda
14.47- 15.30 – együttes kéziszercsapat, finálé – 5 kötél
15.50-16.35 egyéni finálé, buzogány
16.32-17.07 egyéni finálé, szalag
17.37- 18.20 – együttes kéziszercsapat, finálé – 5 labda

Forrás: Magyar Torna Szövetség

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!