Atlétika
Nemes Rita

Rg: Varga Lujza a junior együttes kéziszer-válogatott egységességében bízik

Publikálva: 2021.05.18 Frissítve: 2021.05.18 Ritmikus gimnasztika

Az egységesség lehet a siker egyik kulcsa – vélekedik az Eb-re készülő junior együttes kéziszer-válogatott MTK-s csapatkapitánya, Varga Lujza.

Az MTK Budapest 15 éves ritmikus gimnasztikázója, Varga Lujza csapatkapitányként segíti a júniusi, várnai korosztályos Európa-bajnokságra készülő junior együttes kéziszer-válogatottat. A Deutsch-Lazsányi Erika, a hazai szövetség technikai bizottsága, egyben az MTK Budapest szakosztálya elnökének szakmai vezetése, valamint Lauber Zsófia és Márton Minea edzők felügyelete mellett egyre inkább összeérő nyolcfős csapat tavaly augusztus óta dolgozik együtt, az első komolyabb megméretésén pedig március elején járt Moszkvában.

Lujzi akkor elégedett volt a válogatott szereplésével, azóta a lányok a bulgáriai Szófia-kupán is kipróbálták magukat az 5 szalag és az 5 labda gyakorlatukkal, a héten pedig Bukarestben lépnek szőnyegre. A romániai verseny már a kontinensviadal főpróbájának is betudható.

– Moszkvában rendkívül értékes tapasztalatokat szereztünk, és a szereplésünk is nagyon biztató volt – mondja klubunk ígérete, aki nemrégiben a Gedeon-program egyik díjazottja lett. – Szófiában már nem minden úgy sikerült, ahogyan szerettük volna – legalábbis, ami az öt szalag gyakorlatunkat illeti. Az öt labdával viszont a negyedik helyen végeztünk. Szerdán már Bukarestbe indulunk, és remélem, ezen a versenyen is jól fogunk teljesíteni. Természetesen minden az Eb-felkészülés jegyében zajlik. Amíg lehet, a gyakorlatainkat próbáljuk tisztítgatni, finomítgatni. Az Európa-bajnoksághoz nagy reményt fűzök, hiszen nagyon sokat dolgoztunk, és úgy látom, jól állunk. A csapat támogató, mindenben egyetértünk és segítjük egymást. Ez az egységesség lehet a későbbi sikereink egyik kulcsa.

A várnai felnőtt és junior Európa-bajnokságot június 9. és 13. között rendezik. A junior együttes kéziszercsapatban az MTK Budapestből Varga Lujza mellett Mészáros Alexa, Szabados Dóra, Kajner Gyöngyvirág, Jurca Lilla és Virga Emma kapott helyett, a Pécsi RG SE-ből pedig Tukacs Lotti és Hegedűs Hanna élvezheti a bizalmat.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!