Kézilabda
Kekezovity Anna

Rendkívül nehéz helyzetben vagyunk – Nagy Péter

Publikálva: 2020.08.10 Frissítve: 2020.08.09 Tenisz

Huszonnyolc éves teniszezőnkkel, Nagy Péterrel beszélgettünk arról, miként vészeli a jelenlegi, a versenyek tekintetében továbbra is kilátástalan helyzetet. Elmondta, itt van az ideje annak, hogy hazai szinten is támogassák a teniszezőket nagyobb összdíjazású tornákkal.

Nem mondhatni, hogy zökkenőmentesen alakult teniszszakosztályunk 28 éves sportolójának, Nagy Péternek az élete a koronavírus-járvány okozta tavaszi leállás idején.

– Május közepén kezdtem újra edzeni. Egyértelmű, tapasztaltam magamon formahanyatlást, hiszen kevesebb ütésszámot tudhattam magam mögött. Az újraindulás után fokozatosan építettük fel az edzésprogramot: eleinte egyszer edzettem egy nap, aztán kettőt. Kellett némi idő, amíg visszarázódtam a régi kerékvágásba, a korábban megszokott formám viszont még mindig nem nyertem vissza. Ráadásul a meccsrutin is elveszett, amit hamarosan szintén vissza kellene szereznem – nyilatkozta honlapunknak az MTK Budapest sportolója.

Péternek anyagi nehézségekkel is meg kell küzdenie.

– Szerencsésebb vagyok, mint a többiek, hiszen nekem van második opcióm: a családom vezeti a Mini Garros Tenisz Klubot, ott dolgozhatok, ha nagy a baj. Ettől függetlenül nekem sem egyszerű. Egy-két hónapja készülök, motiváltan edzek, de még mindig nem látom, miként alakul a folytatás. Ha esetleg elmaradnak az őszi tornák is, akkor ki kell találjak valamit, mert nem tudok mást csinálni.

Ahogy mondja, kérdőjel övezi az erőpróbákat.

– Várom a fejleményeket. Elméletileg augusztus közepétől rendeznek Futures-versenyeket: hét-nyolc helyett csupán egy-kettőt hetente, világszerte, pont emiatt erősebb lesz a mezőny is. Augusztus 17-én Ausztriában indulnék, de a negyvenhetik várakozó vagyok a kvalifikációban az ATP-ranglista 533. helyezettjeként. Ha elutazom oda, az hat-hét óra autóval. Ha esetleg bekerülök a kvalifikációba, ott lenne három meccsem; amennyiben azokon is túljutok (ami nagyon nehéz), akkor a főtáblán is kell nyernem egyet ahhoz, hogy legyen egy ATP-pontom és százötven dollárom... Persze abból a szempontból jó lenne, hogy legalább tornán szerepelek, de nem egyszerű. Tényleg, imádom a teniszt, de mérlegelnem kell azt is, hogy fenntartsam magam.

Péter amondó, szükség lenne a hazai segítségre.

– Sok országból vannak ismerőseim, és a legtöbb helyen biztosítanak olyan tornákat, amelyeken két-háromezer eurót lehet nyerni; megítélésem szerint ezt a mintát kellene követnünk. Úgy vélem, itthon számtalan, megkérdőjelezhető dologra megy el a pénz, pedig most lenne itt az ideje, hogy támogassák a teniszezőket, mert rendkívül nehéz helyzetben vagyunk. Tornasorozatra vagy nagyobb összdíjazású erőpróbákra lenne szükség annak érdekében is, hogy a sportolók motivációját fent lehessen tartani.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!