Atlétika
Krizsán Xénia

Tenisz: Piros Zsombor kihagyja a US Opent

Publikálva: 2023.08.22 Frissítve: 2023.08.22 Tenisz

Egyesületünk teniszezője kihagyja az év utolsó Grand Slam-versenyét.

A 23 éves játékos a szövetség közösségi oldalán elmondta, jelenleg számára felkészülési hét zajlik Budapesten a következő két salakos challenger-versenyére Comóban és Genovában.

Tavaly nem éreztem jól magam a US Openen, nagyon párás volt az idő, nem tudtam kihozni magamból a legjobbat, emellett salakon lesz szeptemberben a Davis-kupa-osztályozó is, ráadásul volt egy makacs bokaficamom is, ezért döntöttem így – mondta a háromórás hétfői edzését követően. – A Grand Slameken van a nagy pénz, ha kijön a lépés, akkor óriási tapasztalat, nagy stadionokban is lehet játszani, de nekem most a januári Australian Open főtáblája a cél.

Világranglistás helyezéséről elmondta, esténként lefekvéskor is eszébe jut, hogy régóta „várakozik” a top 100 kapujában, ugyanis előfordult, hogy egyetlen meccsre, sőt szettre volt az élő ranglistán a legjobb 100-tól.

Nehéz ezt elviselni, úgy érzem, hogy már benn kellene lennem a legjobbak között, de nincs sok védendő pontom idén, és bízom benne, hogy ősszel áttöröm ezt a kaput – jelentette ki Piros Zsombor, majd rátért a szeptember 15-16-án sorra kerülő keszthelyi Davis Kupa-osztályozóra, amelyet a törökökkel vív a válogatott.

– A Davis Kupa nekem mindig  ajándék, egy olyan hét, amely ritkán adatik meg egy teniszezőnek, mivel csapatban játszhat. A címeres mezben a hazámért játszani – ez magáért beszél. Mindig libabőrös vagyok, amikor megszólal a himnusz, mindig 120 százalékot nyújtok, ez most sem lesz másként – fejtette ki a játékos, hozzátéve, új helyzetnek számít, hogy ezúttal a magyarok lesznek az esélyesek. – Eddig bedobtak a mélyvízbe azzal, hogy úgysincs esélyem, aztán meghúztam a váratlant, és mindenki meglepődött. Most más felálláshoz kell majd alkalmazkodnom.

Forrás: nemzetisport.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!