Atlétika
Krizsán Xénia

Pigniczki Fanni optimistán várja az olimpiai kvalifikációs sorozatot

Publikálva: 2020.04.11 Frissítve: 2020.04.11 Ritmikus gimnasztika

Klubunk ritmikus gimnasztikázója, Pigniczki Fanni a koronavírus-járvány miatti halasztások ellenére is optimistán várja az olimpiai kvalifikációs sorozatot.

Pigniczki Fanni az M4 Sportnak elmondta, februárban Japánban edzőtáborozott, ahol csiszolgatta a gyakorlatait és újdonságokat is beépítettek a koreográfiákba. Először nagyon el volt keseredve, hogy az áprilisi világkupa-sorozatot és a májusi, kijevi Európa-bajnokságot is elhalasztották, mert úgy érezte, nagyon jó formában van, ráadásul egyelőre semmi információjuk nincs, mikor pótolják a versenyeket, mikor folytatódhat a szezon.

Fanni elárulta, eleinte nyomta a vállát az a teher, hogy 20 év után, vagyis Fráter Viktória sydneyi szereplését követően ő lehet a következő magyar ritmikus gimnasztikázó, aki ötkarikás játékokon szőnyegre léphet.

Hozzátette, a halasztások ellenére optimistán várja a kvalifikációs sorozatot, és nagyon szeretné kiharcolni a kvótát. Úgy érzi, a tavalyi, bakui világbajnokságon produkált összetett döntős szereplésével „jó pontokat szerzett” a bíróknál.

Jelenleg egyéni program alapján készül otthonában, az Interneten kapja az edzésterveket és instrukciókat edzőitől, Lauber Zsófiától és Deutsch-Lazsányi Erikától. Ezen kívül rendszeresen tanul, sokat olvas, illetve a kertben napozik.

Sportolónk a tavalyi világbajnoki szereplésével kivívta a jogot, hogy a magyarok képviseltethessék magukat a Világjátékokon, amelyet a tokiói olimpia jövő nyárra halasztása miatt után 2022. július 7. és 17. között rendeznek az Egyesült Államokban, Birminghamben.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!