Atlétika
Diósi-Moravcsik Angéla

Példásan küzdöttek, de kikaptak az UTE katlanjában a női röplabdázók

Publikálva: 2015.02.20 Frissítve: 2015.02.20 Röplabda

Három hét szünet után lépett pályára az NB I-es női röplabdabajnokságban nyolcadik MTK Budapest, az ötödik helyen álló – valamint a Magyar Kupában nemrég bronzérmet szerzett – UTE otthonában. A találkozót Szél Mártáék kezdték lendületesebben, vendéglátóik azonban nem engedték megszakítani hazai veretlenségi sorozatukat.

Mint azt tudjuk, óriási küzdelem folyik a legjobb nyolc közé jutásért az 1. MCM-Diamant-Kaposvári Egyetem, a Jászberényi RK és az MTK Budapest között. Ahogyan utóbbiak mestere, Szél Márta is nyilatkozta, élet-halál kérdése a bekerülés, amihez bravúrokra van szükség.

A mindig lelkesen játszó városmajoriak számára pech, hogy éppen a hazai pályán veretlen UTE otthonában kellett volna száz százalékot nyújtaniuk. Bár az első szett első felében úgy tűnt, nem lesz ezzel gond, az UTE azonban nem okozott csalódást drukkereinek. Előttük egyébként le a kalappal, hiszen az első perctől kezdve,  hihetetlen hangerővel, dobokkal, kereplőkkel butdították a lilákat.

A találkozó Dégi Barbara ütésével indult, majd a vendégcsapat elhúzott. 3-6-nál időt kért Milodanovics Andrea. Az MTK Budapest azonban ezután is szépen menetelt, amit jól mutat, hogy vendéglátójuk 3-10-es állásnál jutott ismét ponthoz. Majd a szett feléhez közeledve lelassult az MTK Budapest, az UTE feljött 13-15-re. Ekkor Szél Márta érezte úgy, hogy időt kér és felrázza tnítványair. Ám a gyorsszünet a lila-fehéreknek jött jobban, akik  16-16 után átvették a vezetést és 25-20-ra nyerték az első játszmát.

A második játékrészt a hazaiak kezdték jobban, majd az MTK Budapest 6-6-ra zárkózott, ezután végig partiban volt egymással a két együttes. Hol az egyik, hol a másik vezetett; ám a szett végén ismét a hazaiak akarata érvényesült, Lakatos és Leidgeb blokkja révén. (23-22)

A harmadik – és mint később kiderült, utolsó – szett, az előzőnél is szorosabban alakult. 4-5-ig a hazaiak vezettek, majd az MTK Budapest egyenlített. 5-5 után egymást érték a pontok az egyik, majd másik oldalon. A hazaiak a harmadik szett végére is beleadtak mindent. 21-16-nál Szél Márta kikérte második idejét is, ami jót tett a lányoknak, hiszen utána mindjárt ponthoz jutottak. 22-18-as állásnál kisebb hullámvölgybe kerültek a lilák, 22-21-nél Milodanovics időt kért, az edzőnő megérezte a bajt. Nem véletlen, az MTK Budapest 23-23-ra zárkózott. Ekkor az UTE mestere ismét időkéréshez folyamodott, ám az izgalom nem múlt el: előbb Lutter Eszter remekelt, majd Dégi Barbara hálóba nyitotta a labdát, ami a hazaiaknak kedvezett (24-24). Ahogyan az azt követő két Lutter által vétett hiba is, mellyel a szettet és a találkozót is az UTE nyerte.

Ezzel a győzelemmel a lilák versenyben maradtak a legjobb négyért, míg az MTK Budapest veresége azt jelenti, hogy az alsóházban ragadnak. Példásan küzdöttek a lányok, de a szemekben nem láttuk a tüzet...

UTE – MTK Budapest 3-0 (25-20, 23-22, 26-24)

UTE: Leidger 1, Szűcs 2, Hornok 3, Lakatos 5, Iricanin 7, Józsa 10, Zombori 11, Kotlárik 9, Glózer 12, M'Norton 14, Humphris 17, Hadnagy (libero) 4, Szabó (libero) 8

MTK Budapest: Kriegel 1, Nagy 3, Chován 4, Molnár 6, Horváth 7, Hackl 8, Lutter 10, Szalma 12, Dégi 14, Bleicher Nóra 15, Szabó Luca 17, Bleicher Réka 18, Tímár (libero) 9

Játékvezetők: Nagy Lajos, Éri Gergely

Nyári Virág, szakosztály-igazgató (MTK Budapest) – Nehéz helyzetbe sodortuk magunkat. Pillanatnyilag elég távolinak tűnik a legjobb nyolc közé kerülés. Valahogy a tüzet nem éreztem a játékosokban, pedig szoros volt végig, akár másképpen is alakulhatott volna...

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!