Atlétika
Nemes Rita

Pályázatot hirdettek az érmek és a fáklya tervezésére

Publikálva: 2020.05.04 Frissítve: 2020.05.02 MTK Budapest

A 2022-es pekingi téli olimpia és paralimpia szervezőbizottsága versenypályázatot hirdetett a játékok érmeinek és fáklyájának megtervezésére.

Elvárás a jelentkezőkkel szemben, hogy „csodálatos kivitelezésű és művészi színvonalú” terveket nyújtsanak be, amelyek összhangban vannak az olimpia alapértékeivel. Ugyancsak fontos szempont, hogy a megjelenés valamilyen módon utaljon az egyik legfontosabb célkitűzésre, a fenntarthatóságra. Az éremdizájnnak tükröznie kell a kínai kultúra és technológia összeolvadását - írja az olimpiai sportágakkal foglalkozó insidethegames.biz oldal.

A szervezők remélik, hogy újrahasznosítható és környezetbarát anyagokból készülhet majd el a fáklya.
A bíráló bizottság első körben tíz pályázatot választ ki, majd háromra szűkíti a kört. A tíz közé bekerülő tervezők egyenként 10 ezer (460 ezer forint), a top háromba bejutók pedig alapból fejenként 50 ezer jüant kapnak (2,3 millió forint), de közülük a győztes 100 ezerrel (4,6 millió forint) gazdagodhat.

A pekingi téli olimpia és paralimpia kabalafiguráit tavaly szeptemberben mutatták be. Előbbié egy óriáspanda, Ping Tven Tven, utóbbié pedig szemekkel és végtagokkal rendelkező piros-sárga kínai lampion, Suej Ron Ron lesz.

Pályázatot hirdettek az érmek és a fáklya tervezésére

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!